Την μετακίνηση φαÏμακοποιών και Î´Î¹Î¿Î¹ÎºÎ·Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Ï€ÏÎ¿ÏƒÏ‰Ï€Î¹ÎºÎ¿Ï Î±Ï€ÏŒ τις ΠεÏιφεÏειακÎÏ‚ ΔιευθÏνσεις Ï€Ïος τα φαÏμακεία του ΕΟΠΥΥ, Ï€ÏοβλÎπει απόφαση του Ï€ÏοÎδÏου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκου.
Σκοπός είναι η ενίσχυση των φαÏμακείων του ΕΟΠΥΥ με επιπλÎον φαÏμακοποιοÏÏ‚, ώστε να εξυπηÏετοÏνται ταχÏτεÏα οι ασφαλισμÎνοι, εξαιτίας της αυξημÎνης Ï€ÏοσÎλευσης για την εκτÎλεση των Ï„Ïίμηνων συνταγών.
ΠαÏάλληλα με την μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων, θα διεκπεÏαιώνονται διοικητικÎÏ‚ εÏγασίες των φαÏμακείων, όπως η σωστή λειτουÏγία των τηλεφωνικών κÎντÏων για την ενημÎÏωση των ασφαλισμÎνων, αλλά και η τήÏηση των αÏιθμών Ï€ÏοτεÏαιότητας και των αποστάσεων ασφαλείας Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Ï„Ï‰Î½ ασφαλισμÎνων που πεÏιμÎνουν για την εκτÎλεση των συνταγών τους.
Βοήθεια στο σπίτι Οι ασφαλισμÎνοι μποÏοÏν να απευθÏνονται και στο Ï€ÏόγÏαμμα κοινωνικής Ï€Ïοστασίας «Βοήθεια στο Σπίτι», που Îχουν αναπτÏξει οÏισμÎνοι δήμοι και που σαν στόχο Îχει την παÏοχή οÏγανωμÎνης και συστηματικής φÏοντίδας σε ηλικιωμÎνους και άτομα με αναπηÏίες.
ΜÎσω Î±Ï…Ï„Î¿Ï Ï„Î¿Ï… Ï€ÏογÏάμματος, οι δήμοι εξυπηÏετοÏν ήδη πολλοÏÏ‚ ασφαλισμÎνους, στους οποίους χοÏηγοÏνται ΦάÏμακα Î¥ÏˆÎ·Î»Î¿Ï ÎšÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚ (ΦΥΚ), εκτελώντας μÎσω εκπÏοσώπων τους, τις συνταγÎÏ‚ ΦΥΚ από τα φαÏμακεία του ΕΟΠΥΥ.
ΠαÏάλληλα πολλοί δήμοι που δεν Îχουν αναπτÏξει το συγκεκÏιμÎνο Ï€ÏόγÏαμμα, μεÏιμνοÏν για τις ευπαθείς ομάδες εφαÏμόζοντας εναλλακτικοÏÏ‚ Ï„Ïόπους για την εξυπηÏÎτηση των δημοτών τους.
Πηγή:
ΑΠΕ - ΜΠΕ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































