Για τη σημασία του ÎµÎ¼Î²Î¿Î»Î¹Î±ÏƒÎ¼Î¿Ï Î±Î»Î»Î¬ και για τους κινδÏνους, ακόμα και της απώλειας ζωής, που Ï€Ïοκαλεί ο μη εμβολιασμός μίλησε στην εκπομπή One Direct, ο ομότιμος καθηγητής ΠαιδιατÏικής και Λοιμωξιολόγος ΔημήτÏης Καφετζής.
«Είναι μια βλακώδης μόδα το ‘’αντιεμβολιαστικό κίνημα’’. Δεν Îχει καμία βάση. Αυτοί που παÏασÎÏνουν τον κόσμο, Ï€ÏοσπαθοÏν να γίνει διάσημοι» δήλωσε ο γιατÏός και σχολίασε το πώς ξεκίνησε η ιστοÏία κατά των εμβολιασμών. «Αποτελεί Îνα παγκόσμιο κίνημα. Ήταν Îνας κτηνίατÏος που δοÏλευε σε μία φαÏμακευτική βιομηχανία της Αγγλίας. Βγήκε ξαφνικά και δήλωσε ότι κάποιες παÏενÎÏγειες και ο αυτισμός που Ï€Ïοκλήθηκε σε παιδιά, οφειλόταν στο λεγόμενο Ï„ÏιδÏναμο εμβόλιο. Φυσικά αυτό δεν Îστεκε. Έγιναν ÎÏευνες και αποδείχθηκε. Πιο συγκεκÏιμÎνα, Îγινε η εξής ÎÏευνα σε δÏο ομάδες.
Η μία είχε κάνει το εμβόλιο, η άλλη όχι. Ο Αυτισμός παÏουσιάστηκε και στις δÏο ομάδες με την ίδια συχνότητα» υποστήÏιξε ο κ. Καφετζής. «Τα εμβόλια είναι ότι καλÏτεÏο συνÎβη στην ανθÏωπότητα μετά τα αντιβιοτικά. Έσωσαν Ï€Î¿Î»Ï ÎºÏŒÏƒÎ¼Î¿ και τα δÏο» συμπλήÏωσε. Ακόμα, τόνισε πως «Îνα παιδί που γεννιÎται και δεν κάνει κανÎνα εμβόλιο κινδυνεÏει από πάÏα πολλά νοσήματα. ΜεÏικÎÏ‚ ασθÎνειες μάλιστα είναι θανατηφόÏες». ΤÎλος, τοποθετήθηκε για αυτό που πολλοί λÎνε πως «οι Ï€Ïόσφυγες και οι μετανάστες με τον εÏχομό τους φÎÏνουν αÏÏώστιες». «Τυχαίνει να γνωÏίζω ότι στη ΣυÏία το επίπεδο των εμβολιασμών ήταν Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ±Î»ÏŒ. Πάντως, στους σταθμοÏÏ‚ υποδοχής θα Ï€ÏÎπει να γίνονται όλα τα εμβόλια, σε μικÏοÏÏ‚ και μεγάλους» κατÎληξε.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































