Η γιοÏτή της ΑστÏονομίας λαμβάνει χώÏα αυτÎÏ‚ τις μÎÏες στους Φιλιππαίους των ΓÏεβενών. Ειδικοί του κλάδου αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφÎÏονται για την επιστήμη βÏίσκονται στη Δυτική Μακεδονία για να παÏακολουθήσουν μια ενδιαφÎÏουσα εξόÏμηση.
Ο Ï€ÏόεδÏος του Συλλόγου ΑστÏονομικής ΕταιÏείας Δυτικής Ελλάδος Κίμων Παπαθανασόπουλος μίλησε στο κεντÏικό δελτίο του One Channel αναφοÏικά με τη δÏάση αυτή.
«Συμβαίνει τα τελευταία 13 χÏόνια. Είναι η γιοÏτή της αστÏονομίας. ΠεÏίπου 800-1000 αστÏονόμοι και επισκÎπτες ÎÏχονται εδώ. Σκοπός μας είναι η διάδοση, η διάχυση και η επαφή με την επιστήμη της ΑστÏονομίας σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα μοÏφωτικά επίπεδα. Σκοπός είναι παÏατηÏήσουμε, να συμπαÏατηÏήσουμε τον ÎναστÏο ουÏανό και να εξηγήσουμε όλα όσα παÏατηÏοÏμε» εξήγησε.
«Δια Î³Ï…Î¼Î½Î¿Ï Î¿Ï†Î¸Î±Î»Î¼Î¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ οÏατοί ο Δίας και ο ΚÏόνος. Τους παÏατηÏοÏμε και τους δείχνουμε και στους επισκÎπτες της εξόÏμησης. ΒλÎπουμε τους δακτυλίους του ΚÏόνου και τους δοÏυφόÏους και πάÏα πολλά αντικείμενα. Όλες οι ηλικίες, είτε ασχολοÏνται είτε όχι με την αστÏονομία, τα παÏατηÏοÏν με μεγάλη Ï€Ïοσοχή» δήλωσε και Ï€Ïόσθεσε πως «μας ενώνει όλους ο ουÏανός και η γη».
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































