Οι εÏευνητÎÏ‚ του Πανεπιστημίου του ΟÏÎ»ÏƒÏ„ÎµÏ ÏƒÏ„Î· Î’ÏŒÏεια ΙÏλανδία, ήθελαν να εξετάσουν πώς η κατανάλωση αλκοόλ επηÏεάζει την διανοητική ικανότητα των ανθÏώπων.
Έτσι, στο όνομα της επιστήμης, δεκάδες εθελοντÎÏ‚ μÎθυσαν σε παμπ και την αμÎσως επόμενη μÎÏα Ï€ÎÏασαν από εξετάσεις του εγκεφάλου τους.
Î Ïιν την συμμετοχή τους στη μελÎτη, οι συμμετÎχοντες εξετάστηκαν σε Îνα γÏαφείο ακÏιβώς πάνω από την παμπ και αποκλείστηκαν από την ÎÏευνα όσοι είχαν Ï„Ïαυματισμό στο κεφάλι, ÎπαιÏναν φαÏμακευτική αγωγή, κυοφοÏοÏσαν ή είχαν αντιμετωπίσει στο παÏελθόν εθισμό στα ναÏκωτικά ή το αλκοόλ.
Κατά μÎσο ÏŒÏο, η ομάδα των συμμετεχόντων κατανάλωσε 15,4 μονάδες αλκοόλ, που ισοδυναμοÏν με πεÏίπου 5 μεγάλα ποτήÏια κÏÎ±ÏƒÎ¹Î¿Ï Î® Îξι και μισό ποτήÏια μπίÏας.
Όλοι οι εθελοντÎÏ‚ κλήθηκαν να ολοκληÏώσουν διάφοÏες εγκεφαλικÎÏ‚ εξετάσεις την επόμενη μÎÏα και ενώ είχαν hangover. Τις ίδιες εξετάσεις επανÎλαβαν ÏστεÏα από το Ï„Îλος δÎκα ημεÏών, όντας νηφάλιοι.
Τα ευÏήματα Îδειξαν ότι οι συμμετÎχοντες θυμόντουσαν λιγότεÏες λÎξεις όταν είχαν hangover, ενώ πεÏισσότεÏες όταν ήταν νηφάλιοι.
Στη διάÏκεια του hangover εμφάνιζαν επίσης βÏαδÏτεÏους χÏόνους αντίδÏασης και Îκαναν Ï€Î¿Î»Ï Ï€ÎµÏισσότεÏα σφάλματα στις υπόλοιπες δοκιμÎÏ‚.
ΕπιπλÎον, οι συμμετÎχοντες δεν επÎδειξαν ετοιμότητα και ηÏεμία, στη διάÏκεια της ψυχολογικής εξÎτασης.
Από τους συμμετÎχοντες οι μισÎÏ‚ ήταν γυναίκες και τα 31,4 Îτη αποτελοÏσαν τη μÎση ηλικία. Το νεότεÏο άτομο που συμμετείχε ήταν 19 χÏονών και το μεγαλÏτεÏο 60 χÏόνων.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































