Αποδυναμώνεται το ÎΙΜΤΣ, αλλά και γενικότεÏα το σÏστημα δημόσιας υγείας, Îπειτα από την απόφαση του νοσοκομείου να κλείσει την Μονάδα Εντατικής ΘεÏαπείας, λόγω Îλλειψης Ï€ÏοσωπικοÏ.
Σε Îνδειξη διαμαÏτυÏίας, τα μÎλη της ΠΟΕΔΗΠθα Ï€Ïαγματοποιήσουν στις 09:00 την ΤετάÏτη συγκÎντÏωση, ενώ από τις 08:00 – 11:00 οι εÏγαζόμενοι του νοσοκομείου θα Ï€Ïαγματοποιήσουν στάση εÏγασίας.
«Δεν θα επιτÏÎψουμε να στεÏηθοÏν οι ασθενείς άλλες Îξι κλίνες ΜΕΘ που κλείνουν στο Îοσοκομείο ÎΙΜΤΣ λόγω Îλλειψης Ï€ÏοσωπικοÏ» τονίζει σε ανακοίνωση που εξÎδωσε η ΠΟΕΔΗÎ.
Όπως καταγγÎλλει το Σωματείο ΕÏγαζομÎνων του νοσοκομείου ÎΙΜΤΣ κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β’ οÏόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω Îλλειψης ιατÏÎ¹ÎºÎ¿Ï Ï€ÏοσωπικοÏ.
Οι εÏγαζόμενοι επικαλοÏνται σχετική γÏαπτή ενημÎÏωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ Ï„ÎσσεÏις μήνες πιο νωÏίς, και συγκεκÏιμÎνα στις 19 ΦεβÏουαÏίου, Ï€Ïος τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάÏχουν γιατÏοί για τη στελÎχωση της ΜΕΘ.
Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή – Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν Ï€ÏοÎβη όπως όφειλε στην αναπλήÏωση των εντατικολόγων που αποχωÏοÏσαν από τη μονάδα.
Στις 16 ΜαÎου, στη διάÏκεια της Îκτακτης γενικής συνÎλευσης των εÏγαζομÎνων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεÏτηκε, σÏμφωνα με το σωματείο, πώς μÎχÏι τις 20 ΜαÎου θα Îχει διευθετήσει το ζήτημα του Ï€ÏÎ¿ÏƒÏ‰Ï€Î¹ÎºÎ¿Ï ÏŽÏƒÏ„Îµ να λειτουÏγήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.
Πάντως, όπως αναφÎÏουν στη σημεÏινή καταγγελία τους οι εÏγαζόμενοι, αυτό δεν συνÎβη και το αποτÎλεσμα είναι μοιÏαίο για τη λειτουÏγία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σÏστημα υγείας γενικότεÏα.
Οι εÏγαζόμενοι ζητοÏν την άμεση στελÎχωση της ΜΕΘ «με σκοπό να αποφευχθοÏν τα χειÏότεÏα» και κατεβαίνουν σε Ï„ÏίωÏες στάσεις εÏγασίας αÏÏιο και μεθαÏÏιο (22 και 23 ΜαÎου).
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































