Οι μεταμοσχεÏσεις μαλλιών που εκτελοÏνται από μη εξειδικευμÎνο Ï€Ïοσωπικό μποÏοÏν να αφήσουν αφÏσικα αποτελÎσματα και να Ï€ÏοκαλÎσουν λοιμώξεις, γÏάφει η ισπανική εφημεÏίδα El Periodico, επισημαίνοντας ότι η Διεθνής ΕταιÏεία ΧειÏουÏγικής Μαλλιών ξεκινά μια ενημεÏωτική εκστÏατεία αναφοÏικά με τους κινδÏνους των πειÏατικών κλινικών.
«Ειδικά για την ΤουÏκία, μια χώÏα στην οποία η κυβÎÏνηση χÏηματοδοτεί τα κÎντÏα εμφÏτευσης μαλλιών και γι’ αυτό είναι φθηνότεÏα από ÏŒ, τι στην Ισπανία, οι ΔεÏματολόγοι Îχουν σημάνει συναγεÏμό» γÏάφει η ισπανική εφημεÏίδα.
Σε πολλÎÏ‚ χώÏες Îχουν πολλαπλασιαστεί τα κÎντÏα μεταμόσχευσης μαλλιών που Îχουν Ïίξει Ï€Î¿Î»Ï Ï„Î¹Ï‚ τιμÎÏ‚, γεγονός που Îχει οδηγήσει τους γιατÏοÏÏ‚ να κÏοÏουν τον κώδωνα του κινδÏνου: Î Ïοσοχή σε κλινικÎÏ‚ εμφÏτευσης μαλλιών Â«Ï‡Î±Î¼Î·Î»Î¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚Â», επειδή το φθηνό θα μποÏοÏσε να αποδειχθεί Ï€Î¿Î»Ï Î±ÎºÏιβό και όχι μόνο αισθητικά, αλλά και για την υγεία.
Η Διεθνής ΕταιÏεία ΧειÏουÏγικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS)στην οποία λαμβάνουν μÎÏος πάνω από 1.000 γιατÏοί από 70 χώÏες, Îχει ξεκινήσει μια εκστÏατεία για να πείσει όσους θÎλουν να κάνουν εμφÏτευση μαλλιών να αναγνωÏίζουν τις πιο επικίνδυνες Ï€ÏακτικÎÏ‚ και κυÏίως να ενημεÏώνονται Ï€Ïιν αφήσουν τα κεφάλια τους σε συγκεκÏιμÎνα χÎÏια και να επιλÎγουν τα κÎντÏα που Ï€ÏοσφÎÏουν εγγυήσεις.
ΓιατÏοί και άπειÏο Ï€Ïοσωπικό
Η ISHRS τονίζει ότι το 77,5% των εÏωτηθÎντων γιατÏών ισχυÏίζονται ότι Îχουν παÏακολουθήσει Îξι ή πεÏισσότεÏες πεÏιπτώσεις το χÏόνο ασθενών με αποτυχημÎνες μεταμοσχεÏσεις μαλλιών. Έτσι, σε κάποιες «πειÏατικÎÏ‚ κλινικÎς», ιδιαίτεÏα την ΤουÏκία, οι μεταμοσχεÏσεις κάνουνται από «τεχνικοÏς» και όχι από γιατÏοÏÏ‚.
Οι δεÏματολόγοι συμβουλεÏουν τους υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία όσα κÎντÏα ζητοÏν, για παÏάδειγμα στην Ισπανία, λιγότεÏο από 4.000 ευÏÏŽ.
Και αυτό γιατί Ï€ÎÏα από τα αισθητικά Ï€Ïοβλήματα, θα μποÏοÏσε να Ï€ÏοκαλÎσουν σοβαÏÎÏ‚ λοιμώξεις.


































