Οι μισοί ΑμεÏικανοί ενήλικες δεν ασκοÏνται καθόλου, σÏμφωνα με νÎα ÎÏευνα, που χÏησιμοποίησε δεδομÎνα από το ΚÎντÏο του ΕλÎγχου και Î Ïόληψης Ασθενειών. Οι εÏευνητÎÏ‚ βÏήκανε ότι το ¼ των ενηλίκων κάθεται 8 ÏŽÏες σεÏί χωÏίς καν να σηκωθεί και Îνας στους δÎκα είναι σωματικά ανενεÏγός. Η Îλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή αυξάνουν το Ïίσκο αμÎÏ„Ïητων Ï€Ïοβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, ο καÏκίνος και τα καÏδιακά νοσήματα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια λÎει ότι αυτά τα στοιχεία μποÏοÏν να βοηθήσουν τους γιατÏοÏÏ‚ στο να επεμβαίνουν αναφοÏικά με το κομμάτι της καθιστικής ζωής.
Για την ÎÏευνα αυτή, που δημοσιεÏτηκε στο ΠεÏιοδικό του ΟÏÎ³Î±Î½Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Î‘Î¼ÎµÏικανικής ΙατÏικής, οι εÏευνητÎÏ‚ ανÎλυσαν δεδομÎνα από το τις ÎÏευνες της Εθνικής Υγείας και της ΔιατÏοφής για το 2015-16. Αλλά ακόμα και οι συμμετÎχοντες που δήλωσαν ότι κάθονται λιγότεÏο από 4 ÏŽÏες ημεÏησίως, εξ αυτών, μόνο το 2,6% ήταν επαÏκώς δÏαστήÏιο. Τα οφÎλη της άσκησης είναι ήδη ευÏÎως γνωστά. ΜποÏεί να μειώσει το Ïίσκο σοβαÏών παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και η καÏδιακή Ï€Ïοσβολή, να μειώσει τον κίνδυνο Ï€ÏόωÏου θανάτου, αλλά να χαÏίσει και πιο καλή διάθεση, ποιοτικό Ïπνο και υψηλότεÏη αυτοπεποίθηση.
Με τα νÎα δεδομÎνα, το ΑμεÏικανικό τμήμα ΥπηÏεσιών Υγείας και ΑνθÏώπου εξÎδωσε νÎες οδηγίες ώστε να Ï€ÏοτÏÎψει τους ανθÏώπους να κινοÏνται Îστω και 2-3 λεπτά την ημÎÏα.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































