Η ηλικία στην οποία μια γυναίκα Îχει την Ï€Ïώτη πεÏίοδό της σχετίζεται με την ηλικία στην οποία ο γιος της θα εισÎλθει στην εφηβεία, σÏμφωνα με μια νÎα δανική επιστημονική ÎÏευνα.
Όσο πιο νωÏίς στη ζωή της η μητÎÏα είχε εμμηνόÏÏοια, τόσο πιο νωÏίς και ο γιος της θα μπει στην εφηβεία, ενώ αντίθετα, αν είχε καθυστεÏήσει η ÎναÏξη της πεÏιόδου σε μια γυναίκα, θα καθυστεÏήσει και η εφηβεία του γιου που θα αποκτήσει αÏγότεÏα.
Στο παÏελθόν κάτι ανάλογο είχε βÏεθεί ότι ισχÏει για τα κοÏίτσια και τώÏα εντοπίστηκε ότι το ίδιο συμβαίνει και στα αγόÏια.
Οι εÏευνητÎÏ‚ του Πανεπιστημίου του ΆαÏχους, που Îκαναν τη σχετική δημοσίευση στο πεÏιοδικό «Human Reproduction» της ΕυÏωπαϊκής ΕταιÏείας ΑνθÏώπινης ΑναπαÏαγωγής και ΕμβÏυολογίας, ανÎλυσαν στοιχεία για σχεδόν 16.000 παιδιά.
Η Ï„ÏιχοφυÎα στις μασχάλες, η ακμή στο Ï€Ïόσωπο, η αλλαγή της χÏοιάς της φωνής και η Ï€Ïώτη εκσπεÏμάτωση είναι οι κυÏιότεÏες ενδείξεις εισόδου ενός αγοÏÎ¹Î¿Ï ÏƒÏ„Î·Î½ εφηβεία.
Î ÏοηγοÏμενες ÎÏευνες Îχουν δείξει ότι η εφηβεία τείνει να κάνει την εμφάνισή του πιο νωÏίς πλÎον εν συγκÏίσει με το παÏελθόν, πιθανώς λόγω πιο καλής υγείας των νÎων.
Όμως, η Ï€ÏόωÏη εφηβεία Îχει συσχετιστεί με αυξημÎνο κίνδυνο για καÏκίνο του Î¼Î±ÏƒÏ„Î¿Ï Î® των ÏŒÏχεων, διαβήτη και καÏδιοπάθεια.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































