Ο Πανελλήνιος ΣÏλλογος Γυναικών με ΚαÏκίνο ÎœÎ±ÏƒÏ„Î¿Ï Â«Î†Î»Î¼Î± Ζωής», αναγνωÏίζοντας τη σημασία της ÎγκυÏης πληÏοφόÏησης και την ανάγκη αξιοποίησης των νÎων τεχνολογιών στον τομÎα της υγείας, δημιοÏÏγησε μία νÎα ηλεκτÏονική πλατφόÏμα για την αναζήτηση υπηÏεσιών και δομών για την υγεία του Î¼Î±ÏƒÏ„Î¿Ï ÏƒÏ„Î·Î½ Ελλάδα.
Η ιδÎα Ï€ÏοÎκυψε από την ανάγκη για την κινητοποίηση των γυναικών Îτσι ώστε να Ï€ÏοβοÏν στον τυπικό Ï€Ïοληπτικό τους Îλεγχο –σε συνάÏτηση με την ηλικία τους, δεν επαÏκεί μόνο το τι Ï€ÏÎπει να κάνουν, αλλά και Ï„Î¿Â Ï€Î¿Ï Ï€ÏÎπει να απευθυνθοÏν.
ΤαυτόχÏονα, στην πεÏίπτωση που μια γυναίκα διαγνωστεί με καÏκίνο του μαστοÏ, χÏειάζεται να Ï€Ïοβεί σε πληθώÏα εξετάσεων και ιατÏικών Ï€Ïάξεων που μÎχÏι τότε πιθανόν δεν είχε χÏειαστεί να αναζητήσει.
Στην παÏοÏσα φάση, δεν υπάÏχει συγκεντÏωμÎνη και εÏκολα Ï€Ïοσβάσιμη η οποιαδήποτε πληÏοφοÏία αναφοÏικά με τις δομÎÏ‚ υγείας που Îχουν να κάνουν με το μαστό είτε ως διαγνωστικÎÏ‚ εξετάσεις είτε ως ιατÏικÎÏ‚ Ï€Ïάξεις.
Το Î ÏόγÏαμμα καταγÏαφής υπηÏεσιών και δομών υγείας Î¼Î±ÏƒÏ„Î¿Ï ÏƒÏ„Î·Î½ Ελλάδα υλοποιείται από το «Άλμα Ζωής» με σκοπό:
Îα Ï€Ïαγματοποιηθεί για Ï€Ïώτη φοÏά μία λεπτομεÏής καταγÏαφή των υπηÏεσιών και των δομών υγείας μαστοÏ, τόσο για τη γυναίκα που νοσεί, όσο και για κάθε γυναίκα σε επίπεδο Ï€Ïόληψης.
Îα αξιοποιηθοÏν τα δεδομÎνα που θα Ï€ÏοκÏψουν, μÎσω δημιουÏγίας μίας μηχανής αναζήτησης, Îτσι ώστε καθÎνας να Îχει εÏκολη Ï€Ïόσβαση στην πληÏοφοÏία.
Îα αξιοποιηθοÏν τα δεδομÎνα που θα Ï€ÏοκÏψουν για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών με καÏκίνο μαστοÏ.
Η καταγÏαφή Îχει ήδη Ï€ÏοχωÏήσει σε πανελλαδικό επίπεδο πεÏιλαμβάνοντας στοιχεία από Δημόσια Îοσοκομεία και ΙδιωτικÎÏ‚ ΚλινικÎÏ‚, ενώ συνεχώς εξελίσσεται.
Το Ï€ÏόγÏαμμα υλοποιείται από τα καθαÏά Îσοδα του Greece Race for the Cure®.
Η πλατφόÏμα αναζήτησης δομών και υπηÏεσιών για τον καÏκίνο του Î¼Î±ÏƒÏ„Î¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ διαθÎσιμη για οποιονδήποτε ενδιαφεÏόμενο στο website του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»:Â
https://www.al...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































