Εχουν γÏαφτεί πολλά για την σχÎση των ανθÏώπων με τα κινητά τους τηλÎφωνα. Μια σχÎση που εξελίσσεται καθώς εξελίσσονται και τα κινητά τηλÎφωνα Îχοντας ολοÎνα και πεÏισσότεÏες δυνατότητες και Ï€ÏοσφÎÏοντας ολοÎνα και πεÏισσότεÏες υπηÏεσίες στους κατόχους τους. Η εικόνα ανθÏώπων που είναι συνεχώς σκυμμÎνοι πάνω από το κινητό τους είναι πλÎον Ï€Î¿Î»Ï ÏƒÏ…Î½Î·Î¸Î¹ÏƒÎ¼Îνη. Δεν χÏειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να γνωÏίζει ότι όπως συμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής Îτσι και με τα κινητά τηλÎφωνα η κατάχÏηση δεν μποÏεί παÏά να συνοδεÏεται και από αÏνητικÎÏ‚ επιπτώσεις.
ΕÏευνητÎÏ‚ του Î Î¿Î»Î¹Ï„ÎµÎ¹Î±ÎºÎ¿Ï Î Î±Î½ÎµÏ€Î¹ÏƒÏ„Î·Î¼Î¯Î¿Ï… του Σαν ΦÏανσίσκο Ï€Ïαγματοποίησαν μια μελÎτη παÏακολουθώντας την χÏήση και σχÎση που Îχουν οι φοιτητÎÏ‚ του πανεπιστημίου με τα κινητά τους τηλÎφωνα. Οι εÏευνητÎÏ‚ διαπίστωσαν ότι εκείνοι που Îκαναν υπεÏχÏήση παÏουσίαζαν συμπτώματα εξάÏτησης παÏόμοια με την εξάÏτηση που Ï€ÏοκαλοÏν οι οπιοÏχες ουσίες. Τα άτομα που Îκαναν υπεÏχÏήση Îχουν εμφανίσει σÏμφωνα με τους εÏευνητς τάσεις μοναχικότητας, άγχους και κατάθλιψης.
Θα Ï€ÏÎπει πάντως να σημειωθεί ότι όσον αφοÏά την τάση μοναχικότητας και αυτό-απομόνωσης από την υπεÏχÏήση των κινητών τηλεφώνων εÏευνητÎÏ‚ του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά Îχουν αντίθετη άποψη Î±Ï†Î¿Ï Î· δική τους αντίστοιχη μελÎτη δείχνει ότι η υπεÏχÏήση πιθανώς εκποÏεÏεται από την ανάγκη και την επιθυμία για κοινωνικÎÏ‚ συναναστÏοφÎÏ‚ Îστω και μÎσω των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα οι εÏευνητÎÏ‚ του McGill ισχυÏίζονται ότι η υπεÏχÏήση κινητών δεν δείχνει αντικοινωνικότητα αλλά αντίθετα υπεÏ-κοινωνικότητα.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr


































