ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.6°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ποια φάρμακα θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο αλλεργίας ή άσθματος

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 30


Τα βρέφη που παίρνουν αντιόξινα ή αντιβιοτικά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους έχουν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άσθμα ή αλλεργία, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Συστήματος Υγείας της Βηδεσθά, με επικεφαλής τον Δρ Έντουαρντ Μιτρε, ανέλυσε ιατρικά αρχεία για πάνω από 792.000 παιδιά που είχαν γεννηθεί μεταξύ 2001-2013.

Τα βρέφη που είχαν εκτεθεί σε αντιόξινα φάρμακα είχαν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης τροφικής αλλεργίας και 50% αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών σε φάρμακα καθώς και υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού σε ξένες τοξίνες, όπως το τσίμπημα της μέλισσας (αναφυλαξία).

Η έκθεση στα αντιβιοτικά φάνηκε να διπλασιάζει τον μελλοντικό κίνδυνο άσθματος, ενώ αύξανε κατά 50% τον κίνδυνο αλλεργίας στη σκόνη, τη γύρη (αλλεργική ρινίτιδα), το τρίχωμα των ζώων, οφθαλμικών αλλεργιών (αλλεργική επιπεφυκίτιδα) και αναφυλαξία.

Όπως προκύπτει από τον Δρ Μιτρε, «αντιβιοτικά και αντιόξινα φάρμακα μπορούν να διαταράξουν το φυσιολογικό μικροβίωμα, το περίπλοκο περιβάλλον των μικροβίων που είναι καίριας σημασίας για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όλο και περισσότερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι αλλαγές στο μικροβίωμα αυξάνουν τον κίνδυνο αλλεργίας».

Τα αντιόξινα μπορούν να μειώσουν την πρωτεϊνική πέψη στο στομάχι, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε τροφικές αλλεργίες. Και όπως προέκυψε από το δείγμα της μελέτης, το 8% των βρεφών είχαν πάρει αντιόξινα τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

 
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24.6 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies