ΚΑΙΡΟΣ · LIVE22.9°CΣχεδόν αίθριος72% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά την Κυριακή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 98

Με παιχνίδια και παραμύθια γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» την ερχόμενη Κυριακή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (Δομοκού 2 στον σταθμό Λαρίσης).

Η επέτειος υπογραφής της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πιο αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989. Η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992.

Παιχνίδια και παραμύθια θα περιμένουν τους μικρούς φίλους του Δικτύου από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για να διασκεδάσουν με τους εθελοντές και τους συντονιστές του Δικτύου, τους εθελοντές της 2nd Generation και τη ΜΚΟ «Ρίζες».

Η συγγραφείς Χριστίνα Φραγκεσκάκη (εκδόσεις Κέδρος) και Αλεξάνδρα Μητσιάλη (εκδόσεις Πατάκη) θα «ταξιδέψουν» τη φαντασία των παιδιών μέσα από τα παραμύθια τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τρία ενδιαφέροντα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, μέσα από τα οποία θα μυηθούν στην παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού, παραδοσιακού αλλά και ψηφιακού.

Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς

«Παίζουμε;» θα ρωτήσουν η συγγραφέας και εικονογράφος Βάσω Ψαράκη και ο εκπαιδευτικός Βύρωνας Ντέγκας στις 10.30 π.μ. Για μία ώρα όποιος είναι παιδί θα σηκώσει τα... μανίκια για παιχνίδι.

«Ποιος δήλωσε ότι το παιχνίδι είναι χαμένος χρόνος; Μεγάλο λάθος! Το παιχνίδι είναι όχι μόνο πηγή χαράς αλλά και μέσο ανάπτυξης της νοημοσύνης. Είναι ένας τρόπος να μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να σεβόμαστε τον άλλο. Είναι ένας δρόμος που με όχημα τη φαντασία μας οδηγεί σε νέους κόσμους. Ποιος δήλωσε ότι το παιχνίδι δεν είναι σημαντική απασχόληση; Μεγάλο λάθος! Δεν νοείται παιδί χωρίς παιχνίδι. Για την ακρίβεια, δεν νοείται άνθρωπος χωρίς παιχνίδι. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τους κανόνες της φύσης κι ας μην της πάμε κόντρα. Κι αν κάποιος επιμένει, ας έρθει σε μια από τις συναντήσεις μας για να δει τι θα πει παιχνίδι! Ελάτε κι εσείς, για να μάθουμε ο ένας τον άλλο, πώς να παίζουμε και να παίζουμε για να μάθουμε» περιγράφουν οι ίδιοι αυτό το εργαστήριο.

Αμέσως μετά, στις 11.30 π.μ. - 12.30 μ.μ., γονείς και δάσκαλοι θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Η παιδαγωγική σημασία του παιχνιδιού» με τους εκπαιδευτικούς Πόπη Κύρδη, Μαρία Δημοπούλου, Ντόρα Τσιαγκάνη, Βάσω Νικολάου, Μπάμπη Μπαλτά, Μαριέτα Κουμαριανού και Μαρία Καλατζοπούλου. Το παιχνίδι ως τρόπος μάθησης και κοινωνικής ένταξης, διασκέδασης και απόλαυσης, είναι στο επίκεντρο αυτού του εργαστηρίου. Οι ποικίλες διαστάσεις του παιχνιδιού: ομαδικό, αντικείμενο, αθλητικό, φαντασίας, μοναχικό, ηλεκτρονικό, μουσικό, μαθηματικό, γλωσσικό κτλ. μπαίνουν στο «μικροσκόπιο».

Ο μηχανικός πληροφορικής Γιάννης Κωτσάνης, ο αναλυτής πληροφοριακών συστημάτων Βασίλης Οικονόμου και ο ερευνητής ψηφιακών συστημάτων Γιώργος Πατρώνας θα μάθουν στους μεγάλους πώς να παίζουν δημιουργικά, ψηφιακά παιχνίδια με τα παιδιά, στις 12.30-13.30 μ.μ. Η ραγδαία εξέλιξη των φορητών συσκευών και το χαμηλό κόστος των tablet έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη χιλιάδων εφαρμογών-παιχνιδιών.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου έχουν επιλέξει τις καταλληλότερες από αυτές για κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και δημιουργικότητα, ώστε να «παίζουν» οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με τα παιδιά τους. Ύστερα από σύντομη παρουσίαση, οι συμμετέχοντες θα παίξουν με ταμπλέτες σε μικρές ομάδες, διαφορετικές κατηγορίες ψηφιακών παιχνιδιών (free επιτραπέζια, τύπου παζλ, προσομοιώσεις ρόλων, δράσης, προγραμματισμού κτλ.), στα τρία δημοφιλέστερα περιβάλλοντα (Android, iOS, Windows).

Καμπάνια 2014 για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Για τρίτη χρονιά, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού καμπάνια για το διάστημα από Τετάρτη 19 Νοεμβρίου ως Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, με τη σύμπραξη περισσότερων από 50 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Το σύνθημα φέτος είναι «Υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου, διεκδικώ την παιδική μου ηλικία».

Η καμπάνια περιλαμβάνει ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, αφίσα και έντυπο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα Δικαιώματα των Παιδιών, καθώς και πάνω από 50 εκδηλώσεις από τους φορείς που εμπλέκονται. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ddp.org.gr.
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 22.9 °C · 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies