ΚΑΙΡΟΣ · LIVE29.5°CΣχεδόν αίθριος35% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Skylight», από το Ουέστ Εντ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 81

Με την παράσταση «Skylight» («Φεγγίτης»), σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι και πρωταγωνιστές την Κάρι Μάλιγκαν και τον Μπιλ Νάι, συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι αναμεταδόσεις από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Ουέστ Εντ του Λονδίνου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ με αγγλικούς υπότιτλους.

Με το «Skylight», ο επιτυχημένος βρετανός δραματουργός και σεναριογράφος Ντέιβιντ Χέαρ, που έχει γράψει περί τα 30 θεατρικά έργα, ανοίγει μια χαραμάδα στη ζωή ενός ώριμου άνδρα και μιας νεαρής γυναίκας.

Μέσα από αυτή τη σχισμή, προσπαθεί να ρίξει φως στις πιο μύχιες και σκοτεινές πτυχές της σχέσης τους· μιας σχέσης διαλυμένης, με κομμάτια σπασμένα που ίσως να μην επανασυγκολληθούν ποτέ, παρά τις προσπάθειες της Κύρας και του Τομ, των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας, να κλείσουν τις γλυκόπικρες εκκρεμότητες του κοινού τους παρελθόντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για ένα θεατρικό έργο «όπου η πολιτική και το πάθος είναι τόσο στενά συνυφασμένα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει· και το πιο συγκινητικό (…) είναι ότι δύο άνθρωποι που, ενώ βρίσκονται σε κοινωνικά αντίθετους πλανήτες, κατορθώνουν να συναντηθούν επιδιώκοντας εναγωνίως να συντονίσουν τις αντιδράσεις και τις επιθυμίες τους. (…) Το έργο του Χέαρ (…) είναι ένα μείγμα 'ιδιωτικής' οδύνης και 'δημόσιου' μένους, μέσα σε μια βαθιά πολωμένη κοινωνία. (…) Το πραγματικό μυστικό του έργου κρύβεται στη δεινότητα του Χέαρ να παρατηρεί την πάλη των αξιών μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον παράδοξων ανισοτήτων».

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το 1995 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και τιμήθηκε με το βραβείο Ολίβιε (καλύτερο νέο έργο της χρονιάς), για να ταξιδέψει αργότερα από τo Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϊ.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 29.5 °C · 35%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies