ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.6°CΣχεδόν αίθριος38% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ξεκίνησε το Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 49

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πυρηνική και σωματιδιακή φυσική απασχόλησαν την πρώτη μέρα του 2ου Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα στο ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος». Την Τρίτη η εκδήλωση συνεχίζεται με συζητήσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, καθώς και για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης.

Στις 5 μέρες που θα κρατήσει το Φόρουμ, έως τις 4 Ιουλίου, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως η υγεία, η διατροφή, τα φάρμακα, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η ενέργεια και η πληροφορική.

Στην πρώτη ημερίδα τη Δευτέρα, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια όπως το Centre de Saclay, το CERN, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και της Φλωρεντίας, μιλούν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον Τομέα της Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσική.

Την Τρίτη θα έρθουν στο προσκήνιο οι τελευταίες εξελίξεις για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου. Σε συνέχεια εντατικών ερευνών γύρω από την ανάπτυξη υλικών για την  καταπολέμηση του καρκίνου, που έφεραν μάλιστα στον «Δημόκριτο» τιμητική διάκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν τις νέες αντικαρκινικές μεθόδους με έμφαση στα συστήματα μεταφοράς φαρμάκων ελεγχόμενης αποδέσμευσης, τα οποία μειώνουν τις παρενέργειες σε υγιείς ιστούς.

Το απόγευμα της Τρίτης θα αναπτυχθούν οι νέες προοπτικές για τον τουρισμό υπό το φως της στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης, ενός βασικού εργαλείου βιώσιμης ανάπτυξης στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν επιστήμονες από τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας καθώς και στελέχη εταιρειών.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φόρουμ.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 21.6 °C · 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies