ΚΑΙΡΟΣ · LIVE33.9°CΣχεδόν αίθριος26% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

16ο ΦΝΘ: Η ΕΡΤ απασχολεί τους ντοκιμαντερίστες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 92

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί τους ντοκιμαντερίστες του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του οποίου η τελετή λήξης πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο.

Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε αυτό (Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας του Γιώργου Αυγερόπουλου), αλλά επίσης ότι επικρατεί μία ανησυχία αναφορικά με το μέλλον, καθώς η ΕΡΤ υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του είδους του ντοκιμαντέρ, προσφέροντας κονδύλια για τα γυρίσματα των ντοκιμαντέρ και μια πλατφόρμα για την προβολή τους.

Τα προηγούμενα χρόνια οι ντοκιμαντερίστες το δήλωναν απερίφραστα: «Ευτυχώς που υπάρχει και η ΕΡΤ». Η «ασφάλεια» αυτή δεν υπάρχει σήμερα και μέχρι να διασαφηνίσει το τοπίο με τη ΝΕΡΙΤ, οι ντοκιμαντερίστες έχουν μείνει χωρίς κονδύλια.

Όπως δήλωσε έπειτα από την προβολή της ταινίας του Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, τα περισσότερα από τα 60 ελληνικά ντοκιμαντέρ έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη χωρίς οικονομική υποστήριξη.

Πολλοί από τους έλληνες κινηματογραφιστές αναφέρονται στις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ στην παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.

Μέσα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο από την ΕΡΤ προς τη ΝΕΡΙΤ, οι χρέη της πρώτης προς τους ντοκιμαντερίστες –που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ- εκκρεμούν ακόμα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην παραγωγή ντοκιμαντέρ. Θεωρείται άγνωστο πότε θα γίνει η αποπληρωμή αυτών των οφειλών.

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ αναφέρεται σε αρκετά από τα φετινά ντοκιμαντέρ, ενώ ο Γιώργος Αυγερόπουλος κατέγραψε με την κάμερά του τις πρώτες στιγμές μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και στο ντοκιμαντέρ του Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας. Ο σκηνοθέτης μίλησε με πρωταγωνιστές της ιστορίας (εργαζόμενους και πολιτικούς), αλλά το ντοκιμαντέρ του αποτελείται περισσότερο από εικόνες που έχουμε δει πολλές φορές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, παρά από μία ουσιαστική έρευνα αναφορικά με το τι οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αποστολή: Αγγελική Στελλάκη

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 33.9 °C · 26%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies