ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.8°CΑσθενής βροχή87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει στο 1,55 ευρώ το λίτρο - Στα 40 λεπτά το επίδομα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 19



Στο 1,55 ευρώ το λίτρο θα ξεκινήσει από αύριο 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο, μετά από την επιδότηση που ανακοίνωσαν τα αρμόδια υπουργεία.

Πιο συγκεκριμένα, η επιδότηση που θα προέλθει ισομερώς από διυλιστήρια και κρατικό ταμείο, ανέρχεται στα 40 λεπτά.Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι επιδότηση της τιμής του ντίζελ στην αντλία κατά 20 λεπτά, εκ των οποίων τα 15 λεπτά από το κράτος και τα 5 λεπτά από τα διυλιστήρια.

Τέλος, έπειτα από την απόσυρση της επιδότησης στην αμόλυβδη βενζίνη από τα διυλιστήρια, το κράτος αναλαμβάνει να επιδοτήσει με 10 λεπτά το λίτρο την τιμή στην αντλία, από τις 17 Οκτωβρίου.

1.

Οι νέες επιδοτήσεις Από τις 15 έως και τις 31 Οκτωβρίου, ενεργοποιούνται τρεις άμεσες κρατικές επιδοτήσεις στην αντλία: 20 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, 15 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), 10 λεπτά ανά λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων (από τις 17/10).

Η επιδότηση εφαρμόζεται απευθείας στην τιμή πώλησης, χωρίς αιτήσεις ή εισοδηματικά κριτήρια.

Το όφελος φτάνει άμεσα στον καταναλωτή.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το κόστος των τριών παρεμβάσεων για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου υπολογίζεται σε 46 εκατ.

ευρώ.

2.

Ακόμη μεγαλύτερη μείωση, με τις εκπτώσεις των διυλιστηρίων Οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν πιο νωρίς οι εταιρείες διύλισης προστίθενται στην κρατική επιδότηση διαμορφώνοντας το συνολικό όφελος ως εξής: Το κράτος και τα διυλιστήρια απορροφούν μαζί 40 λεπτά από κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης και 20 λεπτά από κάθε λίτρο diesel κίνησης.

3.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από το 1,95 ευρώ στο 1,55 ευρώ.

Το πραγματικό κόστος διαμορφώνεται κοντά στο 1,35 ευρώ για τους δικαιούχους του επιδόματος.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πρόκειται να ξεκινήσει να διατίθεται με μέση τιμή περίπου 1,95 ευρώ το λίτρο, με πιθανό εύρος από 1,90 έως 2 ευρώ, σε συνάρτηση με την εξέλιξη των διεθνών τιμών.

Με τη συνδυασμένη παρέμβαση του κράτους και των διυλιστηρίων: Η τιμή μειώνεται κατά 40 λεπτά το λίτρο.

Η εκτ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή · 13.8 °C · 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies