ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.5°CΤοπικά νέφη59% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Φρένο στην υπερπροσφορά χάλυβα βάζουν 27 χώρες

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 26



Μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς στη χαλυβουργία, αποφάσισαν να πάρουν περισσότερες απο 27 χώρες – μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ-OECD) στη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Πλεονάζουσα Παραγωγική Ικανότητα Χάλυβα ( Global Forum on Steel Excess Capacity – GFSEC), στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 30 Σεπτεμβρίου, πριν από την υπουργική Διάσκεψη Εμπορίου της G-20.

Το σχέδιο ενθαρρύνει τις χώρες, που εκτείνονται σε έξι ηπείρους, να μειώσουν ή να εξαλείψουν τις επιδοτήσεις που συμβάλλουν στην υπερβολική προσφορά χάλυβα και να μοιράζονται δεδομένα αναφορικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Αναφέρει επίσης ότι οι χώρες θα λάβουν «τεκμηριωμένες ενέργειες» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, συμπεριλαμβανομένων των δασμών («Πλαίσιο του Μιλγουόκι»).Αύξηση παραγωγικής ικανότητας Η παγκόσμια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα χάλυβα προβλέπεται να αυξηθεί ραγδαία, από 601 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2024 σε 745 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έως το 2028, σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από την Eurometal και το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Πλεονάζουσα Παραγωγική Ικανότητα Χάλυβα (GFSEC).

Η Κίνα, μέλος της G20, η οποία παράγει πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου χάλυβα, θεωρείται ευρέως ως η μεγαλύτερη πηγή πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, αλλά δεν είναι μέλος του φόρουμ, ούτε και η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και σημαντικός εξαγωγέας.

Ο Αμερικανός εμπορικός εκπρόσωπος Τζέιμισον Γκριρ χαρακτήρισε την περασμένη Τετάρτη τη συμφωνία «Πλαίσιο του Μιλγουόκι», λέγοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ενθαρρύνει τις χώρες να άρουν τα εμπορικά εμπόδια για να «καταστούν υπόλογες» χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες ευθύνονται για την πλημμύρα φθηνού χάλυβα.

«Κάθε χώρα θα κάνει αυτό που θεωρεί κατάλληλο», δήλωσε ο Γκριρ για τη συμφωνία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει αυστηρά μέτρα και κατά πάσα πιθανότητα είναι λογικό και άλλες χώρες να το κάνουν αυτό...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 15.5 °C · 59%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies