ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.7°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός: Στο 3,8% τον Αύγουστο – Ανατιμήσεις σε ντίζελ και βενζίνη

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 20



Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο με τον κλάδο της ενέργειας να ασκεί πιέσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε τον Αύγουστο στο 3,8% το χρόνο έπειτα από την επιβράδυνση σε ρυθμό 3,4% τον Ιούλιο.Η μερίδα του λέοντος των πληθωριστικών πιέσεων προήλθε από τον κλάδο της ενέργειας Ο Γενικός ΔΤΚ σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2026 εξέθεσε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 0,1%, που κατεγράφη κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2025 – Αυγούστου 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2024 – Αυγούστου 2025, εξέθεσε αύξηση 3,4%, έναντι αύξησης 2,6% που κατεγράφη κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2024 – Αυγούστου 2025 με το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2023 – Αυγούστου 2024.

Ο πληθωρισμός Όπως προκύπτει από τα στοιχεία καταγράφεται αύξηση 11,5% στις τιμές σε αρνί, κατσίκι και στα ψάρια.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αύξηση 30,6% παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου κίνησης, 40,2% το φυσικό αέριο, 53,6% το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε σε 15,3%. Τα ενοίκια ανατιμήθηκαν κατά 6,2%.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 3,8% τον μήνα Αύγουστο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2025, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών: Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά: 0,9% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και άλλα προϊόντα αρτοποιίας, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, ψάρια νωπά ή κατεψυγμένα, ψάρια αλίπαστα, τυριά, αυγά, άλλα βρώσιμα έλαια, μαργαρίνη και άλλα φυτικά λίπη.

Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: ελαιόλαδο, φρούτα (γενικά), λαχανικά (γενικά), παγωτά, προπαρασκευασμένα φαγητά.

5,3% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

9,7% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.7 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies