Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Καταιγίδα
5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΗΠΑ: Έπειτα από ένα μήνα απεργιακή κινητοποίηση, επήλθε μερική συμφωνία μεταξύ νοσηλευτών και εργοδοτών στη Νέα Υόρκη
Ημερομηνία: 9/2/2026, 23:00 - Εμφανίσεις: 8



Τα δύο τρίτα των 15.000 νοσηλευτών που απεργούν στη Νέα Υόρκη από τις 12 Ιανουαρίου κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιδιωτικούς νοσοκομειακούς ομίλους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το συνδικάτο τους, New York State Nurses Association (NYSNA).

«Σχεδόν 10.500 μέλη του NYSNA κατέληξαν σε προσωρινές συμφωνίες με τα νοσοκομεία τους» και θα γυρίσουν στη δουλειά το Σάββατο εάν οι συμφωνίες αυτές επικυρωθούν με ψηφοφορία, γράφει η συνδικαλιστική ένωση σε ανακοίνωση.

«Περίπου 4.200 νοσηλευτές» συνεχίζουν την  απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με το NYSNA.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση, δύο από τους τρείς νοσοκομειακούς ομίλους που επηρεάστηκαν από την κινητοποίηση αυτή δέχτηκαν συγκεκριμένα να ενισχύσουν το προσωπικό στις υπηρεσίες, να αυξήσουν τους μισθούς και να διατηρήσουν κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν οι νοσηλευτές τους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Θα προστατευθούν εργαζόμενοι και ασθενείς στη Νέα Υόρκη Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν προβλέπουν επίσης μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη βία στον χώρο εργασίας, δικλείδες ασφαλείας κατά της ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης και την προστασία των ασθενών και των νοσηλευτών που είναι μετανάστες και τρανς.

Ύστερα από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025, ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πράγματι μια πολιτική μαζικής απέλασης μεταναστών και προσπαθεί να μειώσει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία Montefiore και Mount Sinai δεν έχουν επιβεβαιώσει επί του παρόντος τις συμφωνίες αυτές, ούτε έχουν προβεί σε σχολιασμό.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η απεργιακή κινητοποίηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιεί ο κλάδος στην ιστορία της πόλης, σύμφωνα με το NYSNA.

Τον Ιανουάριο του 2023, περίπου 7.000 νοσηλευτές είχαν απεργήσει για τρεις ημέρες, πετυχαίνοντας τελικά να ληφθούν μέτρα κατά της έλλειψης προσωπικού....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Καταιγίδα
5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies