Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
6.5 °C 82%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

H Ιταλία εισάγει ανιχνευτές μετάλλων σε σχολεία για να αντιμετωπίσει την εφηβική βία
Ημερομηνία: Σήμερα 29/1/2026, 00:04 - Εμφανίσεις: 7



Σημερινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών προβλέπει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στην είσοδο των σχολείων στην Ιταλία, με φορητά μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται μετά από αίτημα των διευθυντών σχολείων και άδεια των νομαρχών, με σκοπό μην μπορούν μαθητές να εισέρχονται με μαχαίρια ή όπλα στις σχολικές αίθουσες.

Για τους ελέγχους αυτούς, δεν θα απαιτείται προειδοποίηση και το συγκεκριμένο μέτρο πρόκειται να ενταχθεί σε ειδικό νόμο.

Η πειραματική χρήση των μηχανημάτων ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων ξεκίνησε ήδη από την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τώρα πρόκειται να επεκταθεί σε πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας.

H απαιτούμενη άδεια για τη διενέργεια τέτοιων ελέγχων δόθηκε ήδη και στην πόλη Λα Σπέτσια -κοντά στην Γένοβα- όπου, σε σχολική αίθουσα, στις 16 Ιανουαρίου ένας 18χρονος μαθητής μαχαιρώθηκε θανάσιμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Στην απόφαση των Ιταλών υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας αναφέρεται ότι «η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της πραγματικής ελευθερίας» και ότι «και στα σχολεία, πλέον, γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις των προβληματικών φαινομένων περιθωριοποίησης και παρανομίας που καταγράφονται στον κοινωνικό ιστό και οι οποίες απαιτούν συντονισμένη, θεσμική απάντηση».

Έχει αποκλειστεί η εγκατάσταση σε σχολεία σε όλη την Ιταλία Ο υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα απέκλεισε την εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων σε όλα τα ιταλικά σχολεία, μετά τον θάνατο του 18χρονου Αμπανούντ Γιούσεφ, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν συμμαθητή του σε γυμνάσιο της Λα Σπέτσια την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Βαλντιτάρα δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «γενικευμένη χρήση» ανιχνευτών μετάλλων στα σχολεία, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν εάν τα σχολεία το ζητήσουν λόγω «σοβαρού προβλήματος ασφάλειας» με «αποδείξεις για ευρεία χρήση μαχαιριών ή άλλων ακατάλληλων όπλων», σύμφωνα με το...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
6.5 °C 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies