Το μεσημέρι στη Νίκαια της Βιθυνίας Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ημερομηνία:
Σήμερα 28/11/2025, 14:32 - Εμφανίσεις: 8
Ο Πάπας Λέων είναι στην Τουρκία και πρόκειται να ξεκινήσει τις συναντήσεις του με χριστιανούς ηγέτες από όλη τη Μέση Ανατολή.
Ο Πάπας πρόκειται να προτρέψει την ενότητα μεταξύ των θρησκευτικών δογμάτων που είναι διαιρεμένα εδώ και αιώνες, στη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό ως ηγέτης της παγκόσμιας Καθολικής Εκκλησίας.
Στην Τουρκία ο Πάπας Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας θα παραστεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 14:30 σε μια γιορτή για την 1700ή επέτειο ενός ιστορικού πρώιμου εκκλησιαστικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στη σύγχρονη Τουρκία, στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Το συμβούλιο αυτό συνέταξε το Σύμβολο της Πίστεως της Νικαίας, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από τους περισσότερους από τους 2,6 δισεκατομμύρια χριστιανούς του κόσμου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Day 2 of Pope Leo’s trip to Turkey https://t.co/43UVcisPkU — Reuters (@Reuters) November 28, 2025 document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η τελετή της Παρασκευής είναι το κεντρικό κίνητρο για την τετραήμερη επίσκεψη του Λέοντα στην κυρίως μουσουλμανική Τουρκία, όπου παρακολουθείται στενά καθώς εκφωνεί τις πρώτες του ομιλίες στο εξωτερικό και αλληλεπιδρά για πρώτη φορά με ανθρώπους εκτός της κατά κύριο λόγο καθολικής Ιταλίας, όπως τονίζει άρθρο του Reuters.
REUTERS/Kemal Aslan Ο Λέων, σχετικά άγνωστος στη διεθνή σκηνή πριν γίνει Πάπας τον Μάιο, έφτασε στην Τουρκία την Πέμπτη.
Στην πρώτη του ομιλία στο εξωτερικό, εξεδήλωσε τη λύπη του για τον ασυνήθιστο αριθμό αιματηρών συγκρούσεων που βιώνει ο πλανήτης.
Σε εκδήλωση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πάπας προειδοποίησε ότι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος «διεξάγεται τμηματικά», θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της ανθρωπότητας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι συναντήσεις Ο Λέων θα ταξιδέψει την Παρασκευή στην Ιζνίκ, 140 χλμ.
νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, που κάποτε ονομαζόταν Νίκα...