Έξω φρενών με δημοσιογράφο ο Τραμπ - Τι του δήλωσε για την Ουκρανία Ημερομηνία:
Σήμερα 4/9/2025, 21:36 - Εμφανίσεις: 6
Μία έντονη λεκτική κόντρα κατεγράφη στο Οβάλ Γραφείο, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου για την απουσία αποτελεσματικών μέτρων κατά της Ρωσίας.
Το συμβάν έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ένταση στο Οβάλ Γραφείο Ο Μάρεκ Γουαλκούσκι, ανταποκριτής του Πολωνικού Ραδιοφώνου, ρώτησε τον Πρόεδρο Τραμπ γιατί δεν έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τη ρητορική του για απογοήτευση από τη ρωσική επιθετικότητα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η ερώτηση φάνηκε να εκνευρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος απάντησε με έντονο ύφος, καλώντας τον δημοσιογράφο να «βρει μια νέα δουλειά».
«Πώς ξέρεις ότι δεν έχουμε πάρει μέτρα; Θα έλεγες ότι η επιβολή δευτερευόντων κυρώσεων στην Ινδία – τον μεγαλύτερο αγοραστή εκτός Κίνας, σχεδόν ισοδύναμο – δεν αποτελεί μέτρο;», είπε, αναφερόμενος στους πρόσθετους δασμούς 25% που επιβλήθηκαν στην Ινδία για την αγορά ρωσικού πετρελαίου.
«Αυτό κόστισε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία.
Το αποκαλείς καμία ενέργεια;», επισήμανε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Παράλληλα, υπαινίχθηκε ότι έρχονται και νέα μέτρα: «Δεν έχω κάνει ακόμα τη φάση 2 ή τη φάση 3», προειδοποίησε.
Ο Γουαλκούσκι, σε σχόλιό του στο The Hill, δήλωσε ότι σταθμίζει τη συμβουλή του προέδρου, αλλά ότι η συνολική απάντηση του Τραμπ δικαιολογούσε την επιλογή της καριέρας του.
«Πήρα μια αξιοσημείωτη απάντηση στην ερώτησή μου από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτή είναι η δουλειά μου ως δημοσιογράφος.
Αλλά είμαι ευγνώμων για τη συμβουλή του», είπε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); to się chyba nazywa króciutko z red.
@Marekwalkuski pic.twitter.com/otehlsrtMA — grzegorz dabrowski (@gd7171) September 3, 2025 Διπλωματικές επαφές και στρατηγικές επιλογές Το συμβάν συνέβη μία ημέρα πριν από τ...