Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
33.2 °C 18%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Meta «κόβει» τις πολιτικές διαφημίσεις από τις πλατφόρμες, εξαιτίας της νομοθεσίας της ΕΕ για διαφάνεια
Ημερομηνία: 25/7/2025, 19:12 - Εμφανίσεις: 15



Από τον Οκτώβριο το Facebook και το Instagram δεν θα δέχονται πολιτικές διαφημίσεις, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση εξαιτίας της νέας νομοθεσίας της ΕΕ (TTPA), η οποία προσπαθεί να επιβάλει διαφάνεια στις πολιτικές εκστρατείες.

Ο ιδιοκτήτης των Facebook και Instagram ισχυρίζεται ότι οι νέοι κανονισμοί για τη διαφάνεια είναι «μη λειτουργικοί», ασκώντας κριτική στις Βρυξέλλες.

Είπε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον διαφημίσεις που σχετίζονται με «πολιτικά, εκλογικά και κοινωνικά ζητήματα» σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Ο Κανονισμός για τη Διαφάνεια Η απόφαση του ιδιοκτήτη της Meta έρχεται λίγο πριν από την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για τη Διαφάνεια και τη Στόχευση της Πολιτικής Διαφήμισης (TTPA).

Ο Κανονισμός εισάγει όρους για τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικτυακές πλατφόρμες προβάλλουν πολιτικό περιεχόμενο στους χρήστες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει ανησυχίες αναφορικά με τη χειραγώγηση πληροφοριών και την ξένη παρέμβαση στην εκλογική αναμέτρηση.

Ακόμα, αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για πολιτική διαφήμιση.

Η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ στο παρελθόν είχε βρεθεί εγκαλούμενη για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, όταν δεδομένα χρηστών του Facebook αξιοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, που είχε οδηγήσει πρώτη φορά τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Ο νέος Κανονισμός αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των Βρυξελλών για την προστασία της δημοκρατικής διαδικασίας και τον περιορισμό της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Αν και είναι ήδη σε εφαρμογή, οι περισσότερες διατάξεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τον Οκτώβριο.

Η σύγκρουση με τις Βρυξέλλες Η νέα αυτή κίνηση της Meta είναι συνέχεια στην σύγκρουση που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στον διαδικτυακό κολοσσό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σύγκρουση έχει ενταθεί από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
33.2 °C 18%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies