Κύπρος: Σε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή οι αρχές για αναζωπυρώσεις Ημερομηνία:
25/7/2025, 12:28 - Εμφανίσεις: 14
Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Λεμεσό που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές.
Το κρίσιμο μέτωπο έχει τεθεί σε έλεγχο, ενώ σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες αρχές για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Όπως προκύπτει από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, στη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις στην ορεινή Λεμεσό αντιμετωπίστηκαν και σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν 5 πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης.
«Στη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν μικρές αναζωπυρώσεις εν τι γενέσει τους παρά τις κοινότητες Πάνω Κυβίδων, Άλασσας, Ζανακιάς και Ομόδους», τονίζει ο κ.
Κεττής σε ανάρτησή του στο Χ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Καθοριστική, σημειώνει, «υπήρξε η συμβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Εθνικής Φρουράς που περιπολούσαν και χαρτογραφούσαν την πυρκαγιά».
Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, απογειώθηκαν 5 πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης και επιχειρούν περιμετρικά της πυρκαγιάς για πιο καλή οριοθέτηση ή εκεί που κρίνεται αναγκαίο κατόπιν αξιολόγησης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το βράδυ δύο Ισραηλινά C130 προχώρησαν με ρίψεις επιβραδυντικού υλικού για σταθερότητα στην οριοθέτηση, τονίζει ο κ.
Κεττής.
Όπως προκύπτει από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, στη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις στην ορεινή Λεμεσό αντιμετωπίστηκαν Επειδή προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση σταδιακά και πάλι οι άνεμοι σήμερα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν όλες στις θέσεις τους και μετακινούνται αναλόγως.
Παράλληλα στο Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων για κατάσβεση των πυρκαγιών στον Ύψωνα βρίσκονται από σήμερα 26 δασοκομάντος των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) από την Ελλάδα, όπου και ενημερώνονται από τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο.
Υπενθυμίζεται η αποστολή των επίγειων δυνάμεων από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής κυβέρνησης προς...