Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στη Σουέιντα Ημερομηνία:
Σήμερα 16/7/2025, 02:56 - Εμφανίσεις: 9
Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη ακόμα βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στις συγκρούσεις στην επαρχία Σουέιντα (νότια) της Συρίας, κάνοντας λόγο για 203 νεκρούς από το ξέσπασμα συγκρούσεων την Κυριακή ανάμεσα σε κοινότητες Δρούζων και Βεδουίνων, τις οποίες ακολούθησε η ανάπτυξη δυνάμεων των de facto αρχών στην περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από το syriahr.com).
Εχουν σκοτωθεί 92 Δρούζοι, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνοι «Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των μαχών και των εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες στη Σουέιντα από την Κυριακή το πρωί υπολογίζεται σε 203», διευκρίνισε η ΜΚΟ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αποτελεί 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Και ισραηλινές επιδρομές Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χθες ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθέτησε τη Σουέιντα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν εισέλθει πιο νωρίς το πρωί.
«Η αεροπορία της ισραηλινής κατοχής πλήττει την πόλη Σουέιντα», σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το πρακτορείο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το Ισραήλ είχε ήδη πλήξει προχθές τις παρυφές της Σουέιντα, όπου είχαν συγκεντρωθεί τα κυβερνητικά στρατεύματα, και ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Ισραελ Κατς δήλωσε πως πρόκειται για «μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς το συριακό καθεστώς».
«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν κακό στους Δρούζους στη Συρία», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός....