Air India: Οι κινητήρες σβήστηκαν από το πιλοτήριο – Ερευνα για τους πιλότους Ημερομηνία:
11/7/2025, 22:08 - Εμφανίσεις: 7
Οι κινητήρες του Boeing 787 της Air India που συνετρίβη στο Αχμενταμπάντ στις 12 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 270 άνθρωποι, απενεργοποιήθηκαν από κάποιον μέσα στο πιλοτήριο αμέσως έπειτα από την απογείωση του αεροσκάφους.
«Δεν υπάρχει σιγουριά (ακόμα) αναφορικά με τους λόγους.
Όμως το μαύρο κουτί δεν θα έδειχνε κάποια ανωμαλία σε έναν από τους προωθητήρες που θα ώθησε τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη να επέμβουν.
Αυτό διαφαίνεται από την ανάλυση των δεδομένων που εξήχθησαν από τον «καταγραφέα δεδομένων πτήσης», σύμφωνα με δύο πηγές που είναι σε γνώση των πρώτων αποτελεσμάτων και εξήγησαν στην Corriere.
Έρευνες Προς το παρόν, η επικρατέστερη υπόθεση – η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τους επόμενους μήνες – είναι αυτή της σκόπιμης χειρονομίας είτε από έναν από τους πιλότους «είτε από ένα τρίτο πρόσωπο» εξουσιοδοτημένο να είναι στη συγκεκριμένη θέση.
Το τι συνέβη μέσα, τι είπαν μεταξύ τους περιέχεται στο άλλο κουτί, το «καταγραφικό φωνής του πιλοτηρίου», τα αρχεία ήχου του οποίου εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ του Νέου Δελχί και των αμερικανικών αρχών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το συμβάν Η πτήση AI171 της Air India συνετρίβη στα προάστια του Αχμενταμπάντ περίπου τριάντα δευτερόλεπτα έπειτα από την απογείωση.
Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Γκάτγουικ του Λονδίνου.
Το αεροσκάφος – με 242 επιβαίνοντες – παρουσίασε αμέσως προβλήματα ισχύος του κινητήρα.
Κατά τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους 270 άνθρωποι: 241 επιβάτες (μόνο ένας σώθηκε) και μέλη του πληρώματος, καθώς και άλλοι 29 που παρευρίσκονταν στην πανεπιστημιακή καντίνα στην οποία προσέκρουσε το αεροσκάφος.
Η μετατόπιση από το «Run» στο «Cutoff» Η ανάλυση του «Flight data recorder» δείχνει ότι οι δύο διακόπτες που ελέγχουν τη ροή των καυσίμων στους κινητήρες του αεροσκάφους – και βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα – μετατοπίστηκαν από το “Run” στο «Cutoff», εμποδίζοντας τη διέλευση της παραφίνης.
Σύμφωνα με ειδικούς, είναι σχεδόν αδύνατο να τεθούν εκτός λειτουργίας...