Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
19.5 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Κράτος Νταντά»: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες επεμβαίνουν περισσότερο στις ζωές των πολιτών τους
Ημερομηνία: 23/6/2025, 22:44 - Εμφανίσεις: 10



Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αύξηση των φόρων σε ένα Κράτος στο αλκοόλ και στα τσιγάρα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των κινδύνων για την υγεία.

Πάντως, δεν αρέσει σε όλους να τους λένε τι να κάνουν.

Όπως προκύπτει από το Euronews, ο «Δείκτης Νταντάς» για το 2025 τονίζει ότι η Λιθουανία είναι η πιο παρεμβατική χώρα της ΕΕ όσον αφορά την καταπολέμηση των ανθυγιεινών τρόπων ζωής μέσω φόρων και απαγορεύσεων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η Λιθουανία στην κορυφή της λίστας Η βαλτική χώρα είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 20 χρόνων.

Η νομοθεσία της ρυθμίζει επίσης αυστηρά τις ώρες πώλησης, απαγορεύοντας την πώληση πριν από τις 10:00 π.μ.

και μετά τις 8:00 μ.μ.

(3:00 μ.μ.

την Κυριακή).

Το εμπόριο της χώρας επηρεάζεται επίσης από τους κανόνες που περιορίζουν το αλκοόλ, με πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης αλκοόλ σε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων των εισαγόμενων περιοδικών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Όπως και η γειτονική Λετονία, έχει επίσης περιορίσει τα ενεργειακά ποτά, απαγορεύοντας την πώλησή τους σε άτομα κάτω των 18 χρόνων από το 2015.

Ούτε το κάπνισμα έχει εξαιρέσει από τους αυστηρούς κανόνες της χώρας.

Εκτός από τον πλήρη περιορισμό της διαφήμισης και της χορηγίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα μπαλκόνια και τις βεράντες των πολυκατοικιών όπου τουλάχιστον ένας κάτοικος αντιτίθεται στο κάπνισμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η έκθεση τονίζει ότι «οι δήμοι των μεγάλων πόλεων αναφέρουν ότι λίγα άτομα έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο».

Η πιο αυστηρή χώρα Η Τουρκία, η χώρα που η έκθεση χαρακτηρίζει ως την «πιο αυστηρή» από όλες, είναι η μόνη που έχει επιβάλει πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Η Τουρκία έχει κηρύξει πόλεμο στον αλκοόλ και τη νικοτίνη», τονίζει η έκθεση.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα ατμίσματος απα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
19.5 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies