Ξεπέρασαν τους 290 οι νεκροί του δυστυχήματος της Air India – Σενάρια για τα αίτια Ημερομηνία:
12/6/2025, 20:48 - Εμφανίσεις: 21
Μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της Air India, στην πόλη Αχμενταμπάντ στην Ινδία.
Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι περισσότεροι από 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, αλλά άνθρωποι που παρευρίσκονταν στο έδαφος στην περιοχή όπου συνετρίβη η πτήση ΑΙ171.
«Άνθρωποι είναι θαμμένοι στα συντρίμμια» Το αεροσκάφος κατέπεσε λίγα λεπτά έπειτα από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης και συνετρίβη στον ξενώνα της ιατρικής σχολής, όπου φιλοξενούνταν γιατροί των τοπικών νοσοκομείων.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 240 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Μεταξύ αυτών ήταν 169 Ινδοί υπήκοοι, 53 Βρετανοί, επτά Πορτογάλοι και ένας Καναδός.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν και 11 παιδιά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Από τις έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος Επιβάτης στο αεροσκάφος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της πολιτείας Γκουτζαράτ, Βιτζάι Ρουπάνι.
Έπεσε πάνω στην τραπεζαρία του ξενώνα Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους της Air India υπέστησαν τραυματισμό περίπου 50 ένοικοι του ξενώνα, που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία.
Υπάρχουν αγνοούμενοι μεταξύ των ενοίκων του ξενώνα.
Ο Ντιβιάνς Σινγκ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πανινδικών Ιατρικών Συλλόγων, δήλωσε ότι τμήμα του αεροσκάφοςυ έπεσε πάνω στην τραπεζαρία του Ιατρικού Κολλεγίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 φοιτητές και τραυματίζοντας σχεδόν 50 άλλους.
«Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση», είπε.
«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο, που ψάχνουν περισσότερους ανθρώπους που φοβούνται ότι είναι θαμμένοι στα συντρίμμια», συμπλήρωσε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει 130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών.
Έργο τους είναι να βοηθήσουν τις πολιτικές αρχές στην Αχμενταμπάντ στην απομάκρυνση των σ...