Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
14.8 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η ΕΕ δεν είναι Κίνα... πρέπει να φοβάται τους δασμούς του Τραμπ - Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται Audi ή Gucci
Ημερομηνία: 28/5/2025, 21:08 - Εμφανίσεις: 17



Την 9η Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έδωσε η Ουάσιγκτον στις διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί η επιβολή δασμών 50% στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Πάντως, η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις στις ΗΠΑ.

Μπορεί η Ουάσιγκτον να έκανε πίσω με τη Κίνα, αλλά είναι οι Ευρωπαίοι είναι το ίδιο σκληρά καρύδια;  Δεδομένου ότι ο συνολικός όγκος συναλλαγών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ανέρχεται στο 1 τρισ.

δολ., ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων του κόσμου θα ήταν ένα γεγονός ιστορικής σημασίας.

Παρ’ όλα αυτά η Ε.Ε.

δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις στις ΗΠΑ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });  Ενώ λοιπόν οι Ευρωπαίοι θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία στο ανατολικό μέτωπο, ταυτόχρονα δείχνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο «δυτικό» τις ΗΠΑ.

Αν όμως το μπλοκ νομίζει ότι είναι σε καλό δρόμο, τότε ο έγκριτος Γερμανός δημοσιογράφος Βόλφγκανγκ Μινχάου του εύχεται καλή τύχη, γιατί θα τη χρειαστεί.

Σε ανάλυσή του στο The Unherd ο Μινχάου εξηγεί τους λόγους που η ΕΕ δεν έχει ισχυρά χαρτιά έναντι των ΗΠΑ για τρεις απλούς λόγους:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ομόλογα Ο πρώτος λόγος που ο Τραμπ θα μπορούσε να υποχωρήσει σε έναν πόλεμο θα ήταν μια κατάρρευση της αγοράς ομολόγων.

Ήδη υποχώρησε όταν οι αγορές πανικοβλήθηκαν για τους δασμούς του την Ημέρα της Απελευθέρωσης.

Πάντως, ο Μινχάου, δεν είναι καθόλου πεπεισμένος ότι αυτή η προοπτική θα τον κάνει να είναι ευγενικός απέναντι στην ΕΕ.

«Ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να κάνει πράγματα για να καταστείλει μια κρίση στην αγορά ομολόγων, όπως να αναγκάσει την κεντρική τράπεζα και τις τράπεζες να αγοράσουν κρατικά ομόλογα» λέει.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ένας ή μία πρόεδρος της Κομισιόν είναι ανίσχυρος Δεύτερον, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν είναι ισότιμος εταίρος στις εμπορικές συνομιλίες.

Δεν θα μπορούσε να αναγκάσει τους Γάλλους να αν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
14.8 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies