Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
19.8 °C 43%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

UBS: Ξεχωρίζει στην Ευρωζώνη η ελληνική οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη έως το 2026
Ημερομηνία: 29/5/2025, 15:12 - Εμφανίσεις: 11



Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα που σκιαγραφεί η UBS για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της για την περίοδο 2024–2026.

Με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και πληθωρισμό σε καθοδική πορεία, η UBS επαληθεύει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με προοπτικές που ξεχωρίζουν στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Το αναπτυξιακό momentum, η σταθερότητα στον πληθωρισμό και η δημοσιονομική επίδοση συνθέτουν ένα ελκυστικό μακροοικονομικό προφίλ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εξωτερικές ανισορροπίες αποτελούν βασικό σημείο προσοχής, εντείνοντας την ανάγκη για ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και της ανταγωνιστικότητας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην Ευρωζώνη Η UBS προβλέπει αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,3% το 2024, 2,6% το 2025 και 2,3% το 2026.

Οι επιδόσεις αυτές είναι σαφώς υψηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που πρόκειται να καταγράψει μόλις 0,8% το 2024, 0,7% το 2025 και 1,0% το 2026.

Μέχρι και ισχυρότερες οικονομίες, όπως η Γερμανία, προβλέπεται να κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα, με ανάπτυξη -0,2% φέτος και μόλις 1,2% έως το 2026.

Η Γαλλία και η Ιταλία πρόκειται να κινηθούν επίσης υποτονικά (1,1% και 0,5% το 2024 αντίστοιχα).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Πληθωρισμός: Σταθερή αποκλιμάκωση Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα προβλέπεται να μειωθεί σταδιακά, από 2,7% το 2024, σε 2% το 2025 και το 2026 – σε ευθυγράμμιση με τον στόχο της ΕΚΤ για σταθερότητα τιμών.

Αποτελεί επίπεδα χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία (2,5%, 2,1%, 1,7%) και η Ισπανία (3,2%, 2,6%, 2,3%).

Εξωτερικό Ισοζύγιο: Προβληματική αλλά βελτιούμενη εικόνα Ανησυχία προκαλεί το υψηλό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται σε -6,4% του ΑΕΠ το 2024, και ενώ μειώνεται σταδιακά (σε -5,8% το 2025 και -5,0% το 2026), παραμένει από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Σε σύγκριση, η Ισπανία κρατά πλεόνασμα (+1,3% το 2024)...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
19.8 °C 43%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies