Καρκίνος: Oγκολόγος δίνει 11 συμβουλές για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισής του Ημερομηνία:
28/5/2025, 06:08 - Εμφανίσεις: 27
Ο καρκίνος έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών οικογενειών, ίσως όλων.
Ο επικεφαλής του τμήματος αιματολογίας και καθηγητής ιατρικής στο Sylvester Comprehensive Cancer Center, Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, Μίκαελ Α.
Σέκερις, εξηγεί στην Washington Post πώς μπορούμε όλοι, ακολουθώντας 11 συμβουλές για άσκηση και διατροφή να μειώσουμε τον κίνδυνο να ασθενήσουμε.
Ο καρκίνος παρουσιάζεται σε περίπου 1 στους 5 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αλλά, πάνω από το 40% των νέων διαγνώσεων καρκίνου σε ενήλικες μπορούν να αποτραπούν, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Καρκίνος και τρόπος ζωής Οι αλλαγές σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.
Είναι οι ακόλουθες:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); 1 Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια Μελέτη με δεδομένα δεκαετιών σε 27.000 Ευρωπαίους έδειξε ότι η κατανάλωση πολλών σταυρανθών λαχανικών (λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, γογγύλια), ανεξάρτητα αν ήταν μαγειρεμένα ή ωμά, μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης τουλάχιστον έξι τύπων καρκίνου σε σύγκριση με τη χαμηλή κατανάλωση.
Ακόμα, η υψηλή κατανάλωση φρούτων (περισσότερες από μία μερίδες) μείωσε τον κίνδυνο επτά καρκίνων.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο καρκίνος όμως θα μπορούσε να προληφθεί ακόμα και αν δεν μας αρέσει το μπρόκολο ή το κουνουπίδι.
Κάθε λαχανικό που καταναλώνουμε, πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάνει καλό.
Ακόμα, πρέπει να τρώμα δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.
2 Μαγειρέψτε με φυτικά έλαια Μελέτη σε 200.000 Αμερικανούς έδειξε ότι η υψηλή κατανάλωση βουτύρου συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.
Αντίθετα, η υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ελαίων, όπως το ελαιόλαδο και το έλαιο κανόλας, συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); 3 Τρώτε λιγότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας Ο καρκίνος του παχέος εντέρου συσχετίζεται με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλά και με τις υψηλές θερμοκρασίες μαγε...