Τι τρόφιμα πρέπει να έχετε στο σπίτι για μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης Ημερομηνία:
Σήμερα 23/5/2025, 08:24 - Εμφανίσεις: 17
Λόγω των αυξημένων εντάσεων στην ήπειρο, πολλές χώρες στην Ευρώπη εξέδωσαν πρόσφατα οδηγούς επιβίωσης, βοηθώντας τους πολίτες τους να είναι προετοιμασμένοια μια περίπρωση έκτακτης ανάγκης όπως ένας πόλεμος ή μια κυβερνοεπίθεση.
Στα τέλη Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν τους κατοίκους τους ώστε να είναι έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις.
Κιτ έκτακτης ανάγκης Η Πορτογαλία υπέστη πρόσφατα μια διακοπή ρεύματος που οδήγησε τους πολίτες της να λάβουν πιο σοβαρά αυτές τις συστάσεις.
Τα προτεινόμενα είδη που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας περιλαμβάνουν κουτί πρώτων βοηθειών και φάρμακα, ραδιόφωνα και φακούς που λειτουργούν με μπαταρίες, φορτιστές, χρήματα, αντίγραφα σημαντικών εγγράφων, κλειδιά, ζεστά ρούχα και βασικά εργαλεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Φυσικά, τα τρόφιμα είναι επίσης απαραίτητα.
Τι πρέπει να προτεραιοποιήσετε; Η διατροφολόγος Lia Faria τόνισε τη σημασία της αγοράς προϊόντων που δεν χαλάνε, καθώς και προϊόντων που δεν χρειάζονται μαγείρεμα πριν από την κατανάλωση.
Για παράδειγμα, είναι πιο λογικό να αποθηκεύσετε κονσερβοποιημένα όσπρια — φασόλια, μπιζέλια και φακές — παρά αποξηραμένα, δήλωσε η Faria.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Είναι «σημαντικό να έχετε πάντα εναλλακτικές λύσεις που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, καθώς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο», εξήγησε η ειδικός.
Η Faria πρότεινε επίσης να προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε «κάποια ποικιλία από διατροφική άποψη».
Όσον αφορά τις πρωτεΐνες, «τα κονσερβοποιημένα ψάρια και το κοτόπουλο, καθώς και τα αφυδατωμένα αυγά» δεν πρέπει να λείπουν από τον κατάλογο του κιτ έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Faria.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Συνιστάται επίσης ένα συμπλήρωμα που είναι εύκολο στην κατανάλωση, όπως ορός γάλακτος ή πρωτεΐνη σόγιας, σύμφωνα με τη διατροφολόγο.