Οι αρχές του Περού εντόπισαν και κατέσχεσαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας περισσότερες από τρεις χιλιάδες ταραντούλες, λίγο πριν σταλούν με πτήση παράνομα στη Γερμανία. Την πληροφορία μετέφερε αρμόδια υπηρεσία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την περουβιανή υπηρεσία δασών και άγριας πανίδας (SERFOR), τα ζώα ήταν κρυμμένα μέσα σε χρησιμοποιημένες κάλτσες. Βρέθηκαν σε τρεις αποσκευές ισάριθμων επιβατών, δύο υπηκόων Γερμανίας και ενός υπηκόου Πολωνίας.
Η Κόρα Σουάρες, τεχνικός της υπηρεσίας, ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο με το χέρι διαπιστώθηκε πως ορισμένες κάλτσες κινούνταν.
Τα αραχνοειδή, πρόσθεσε, προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους υπήρχαν αυγά και πολύ νεαρά άτομα, αλλά και ορισμένα ενήλικα δείγματα.
Ειδικοί της υπηρεσίας τα παρέλαβαν σε πλαστικά δοχεία, όπως προκύπτει από βίντεο που δημοσιοποίησε η SERFOR.
Δικογραφία για τους τρεις συλληφθέντες και τιμή έως 500 ευρώ
Τους τρεις αλλοδαπούς συνέλαβε αστυνομική μονάδα ειδικευμένη στη δίωξη περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Η εισαγγελία σχηματίζει δικογραφία σε βάρος τους, σύμφωνα με τον θεσμό.
Στην Ευρώπη οι ταραντούλες διακινούνται λαθραία έναντι ποσού που φτάνει έως και τα 500 ευρώ η καθεμιά. Η υψηλή χρηματική αξία καθιστά συχνά ιδιαίτερα κερδοφόρο το λαθρεμπόριο ειδών της άγριας πανίδας.
Σε παγκόσμια κλίμακα το εμπόριο αυτό εκτιμάται ότι αποφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την Interpol.
Θεωρείται πως συγκαταλέγεται στους κυριότερους λόγους για τους οποίους πλήττεται η βιοποικιλότητα του πλανήτη.

































