Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Φαχντ» στο Νταμάμ δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης 21ης Οκτωβρίου 2026. Ένας κάτοικος σκοτώθηκε. Οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τραύματα από ελαφρά έως μέτρια, και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για περίθαλψη.
Το χτύπημα προκάλεσε και υλικές ζημιές, η αποτίμηση των οποίων συνεχίζεται. Νεότερα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα. Την επίθεση επιβεβαίωσε το Al Arabiya, κανάλι και ενημερωτική ιστοσελίδα της Σαουδικής Αραβίας, με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.
Αμερικανική αποχώρηση από τη Μέση Ανατολή και εντολή αναχώρησης από τη Σαουδική Αραβία
Ο αμερικανικός στρατός περιορίζει αθόρυβα τα στρατεύματά του σε βάσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων στην Ιορδανία, το Κατάρ και το Κουβέιτ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε μείωση του προσωπικού σε πολλές διπλωματικές αποστολές και έθεσε την αμερικανική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία σε κατάσταση «διαταγής αναχώρησης».
Οι κινήσεις αυτές γίνονται ως απάντηση στις απειλές που συνεχίζονται στην περιοχή, ανάμεσά τους από το Ιράν και την Ανσάρ Αλλάχ στη Σαουδική Αραβία. Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θέτουν ενώπιον του προέδρου Τραμπ επιλογές για νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, στις οποίες περιλαμβάνονται και πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Λίγο μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων με τη Σαουδική Αραβία, η οργάνωση της Υεμένης δήλωσε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις ΗΠΑ παραμένει σε ισχύ.

































