ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.6°CΣχεδόν αίθριος59% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο Τόμι Ρόμπινσον δικάζεται στο Λονδίνο για απειλές κατά δημοσιογράφων, με δικηγόρους που καλύπτει ο Μασκ

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Ο Τόμι Ρόμπινσον δικάζεται στο Λονδίνο για απειλές κατά δημοσιογράφων, με δικηγόρους που καλύπτει ο Μασκ

Στο Λονδίνο άρχισε σήμερα η δίκη του Βρετανού ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον για παρενόχληση δύο δημοσιογράφων. Ο ίδιος δήλωσε ότι εξασφάλισε οικονομική στήριξη από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ώστε να πληρωθούν οι δικηγόροι του.

Ο 43χρονος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, κατηγορείται για «παρενόχληση που προκάλεσε τον φόβο βίας». Η κατηγορία αφορά απειλές που εξαπέλυσε, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον των Άντριου Γιανγκ και Τζέικομπ Ντιρνχάμπερ, δημοσιογράφων της ταμπλόιντ Daily Mail και της ιστοσελίδας Mail Online.

Οι επίμαχες πράξεις έγιναν από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου 2024, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμαζόταν από κύμα αντιμεταναστευτικών και ισλαμοφοβικών ταραχών. Στην υποκίνησή τους φέρεται ότι συνέβαλε ο Τόμι Ρόμπινσον με τις αναρτήσεις του.

Η αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους προέκυψε από τη δυσαρέσκειά του για σειρά ρεπορτάζ της Daily Mail που αφορούσαν τις διακοπές του στην Κύπρο. Την περίοδο εκείνη βρισκόταν εκεί μαζί με την οικογένειά του.

Στη σημερινή εμφάνισή του στο δικαστήριο δήλωσε «αθώος».

Ο Μασκ του παραχώρησε «ομάδα δικηγόρων»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτού ξεκινήσει η δίκη στο ποινικό δικαστήριο του Σάουθγουορκ ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ ένα βίντεο. Σε αυτό απαντά «ναι» όταν ρωτιέται αν τον στηρίζει ο Έλον Μασκ.

Συμπλήρωσε ότι διαθέτει «μια ομάδα δικηγόρων», την οποία του παρείχε ο δισεκατομμυριούχος.

Την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μπέντζαμιν Χολτ αναφέρθηκε στα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Χ και σε όσα ο Ρόμπινσον έστειλε απευθείας στους δύο δημοσιογράφους. Τον κατηγόρησε για «εκφοβιστικές τακτικές».

Εστίασε κυρίως σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρόμπινσον με τον Άντριου Γιανγκ, στη διάρκεια της οποίας ο ακτιβιστής φαινόταν «ολοένα και πιο απειλητικός» και είπε στον δημοσιογράφο: «Θα έρθω να σε αναζητήσω». Κατά τον εισαγγελέα, «αποφάσισε να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους» έπειτα από αυτό που θεώρησε «αδικαιολόγητη (εκ μέρους τους) παρέμβαση στις διακοπές του».

«Επέλεξε να τους εκφοβίσει, φροντίζοντας κάποια άτομα να πάνε στα σπίτια τους» και «σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια συνδρομητές (…) ανάρτησε φωτογραφίες των κατοικιών τους». Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν στη συνέχεια από υποστηρικτές ή ακολούθους του, είπε ο Χολτ.

Η εκδίκαση προβλέπεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Σε περίπτωση ενοχής, ο Ρόμπινσον μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη έως και 10 ετών.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies