Μονοκινητήριο αεροσκάφος ελαφρού τύπου έπεσε στην Τοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας Πιερίας, με δύο επιβαίνοντες. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν πιλότος Canadair.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το συμβάν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (18/10). Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος, βρήκαν τους δύο επιβαίνοντες έξω από το αεροσκάφος, χωρίς τις αισθήσεις τους. Το αεροπλάνο είχε καταπέσει σε ξηρή κοίτη ποταμού, κοντά στον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Πιερίας.
Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης στην Πιερία
Οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Από την πτώση δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.
Ο πόνος για τις οικογένειες των δύο επιβαινόντων είναι αβάσταχτος, ενώ τα αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο πατέρας του πιλότου, μιλώντας στο MEGA, είπε μεταξύ άλλων: «Τα έχω χαμένα (…)».
Ο ένας νεκρός ήταν πιλότος Canadair και πατέρας τεσσάρων παιδιών
«Ο πιλότος είναι γιος μου. Ήτανε στα Canadair, τα αεροπλάνα που σβήνανε φωτιές. Είχε πάρει μικρά αεροπλανάκια και έκανε δοκιμές. Και εκεί στο αεροδρόμιο, εκεί στην προσγείωση έγινε κάτι λάθος, έπεσε κάτω το αεροπλάνο. Έχει τέσσερα παιδιά, το μεγαλύτερο είναι 12 χρονών, τα άλλα είναι μικρούτσικα. Είχε μεγάλη εμπειρία. Τα έχω χαμένα», δήλωσε συντετριμμένος στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα».
Ο 41χρονος ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα Canadair, καθώς και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Το μονοκινητήριο ήταν το χόμπι του. Ήταν αντιπρόεδρος της Αερολέσχης Πιερίας.

































