ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.4°CΤοπικά νέφη49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Δίκη Τεμπών: Έφτιαξαν χώρο για ΜΜΕ, ΑΛΆ απαγορεύεται να μπουν

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 1

 


Αυτή η κυβέρνηση δεν πάει να μας εκπλήσσει. Ολόκληρα σχέδια για χώρους και οικίσκους παρουσίασαν, πληρώθηκαν τόσα χρήματα για να βρεθεί χώρος για τους ανθρώπους των Μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν τη δίκη των Τεμπών στη Λάρισα και τελικά, όπως καταγγέλλεται, απαγορεύουν στους τεχνικούς της τηλεόρασης να τους χρησιμοποιήσουν!

Η επιστολή-καταγγελία των ενώσεων τεχνικών ραδιοτηλεόρασης προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και το Εφετείο Λάρισας είναι σαφής. Τίθεται “θέμα ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ορθής αξιοποίησης του δημόσιου χρήματος”.

Η επιστολή -καταγγελία τα λέει όλα:

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την απαγόρευση χρήσης του οικίσκου που έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού, με σκοπό την προστασία των τεχνικών τηλεόρασης από τις ακραίες καιρικές συνθήκες κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών τους καθηκόντων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και απρόσκοπτης ενημέρωσης για την πορεία της δίκης του δυστυχήματος των Τεμπών.

Θεωρούμε τουλάχιστον παράλογο και βαθιά προσβλητικό το γεγονός ότι ένας χώρος που προορίζεται να εξυπηρετεί μια στοιχειώδη και απολύτως εύλογη ανάγκη προστασίας των εργαζομένων παραμένει ουσιαστικά ανενεργός, επειδή δεν επιτρέπεται η χρήση του από εκείνους για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Οι τεχνικοί τηλεόρασης δεν βρίσκονται στον χώρο για λόγους αναψυχής ούτε για να απολαμβάνουν προνόμια. Βρίσκονται εκεί για να εργαστούν, να καλύψουν γεγονότα και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συχνά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές και εργασιακές συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από αυτούς να ανταποκρίνονται στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όταν την ίδια στιγμή στερούνται έναν χώρο στοιχειώδους προστασίας, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. αλλά και την προστασία των συγγενών τον θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών καθιστώντας σχεδόν αδύνατο ακόμα και να ακουστούν δηλώσεις των συγγενών των θυμάτων.

Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: Ποιος ήταν ο σκοπός να διατεθούν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για τη δημιουργία αυτού του οικίσκου, εάν τελικά απαγορεύεται η χρήση του από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την προστασία του; Το δημόσιο χρήμα δεν διατίθεται για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που παραμένουν αναξιοποίητες, αλλά για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Επισημαίνουμε ότι η προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως δευτερεύον ζήτημα ούτε να εξαρτάται από αποφάσεις που, στην πράξη, ακυρώνουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη υποδομή. Εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένοι θεσμικοί, λειτουργικοί ή λόγοι ασφαλείας που εμποδίζουν τη χρήση του οικίσκου, ζητούμε να γνωστοποιηθούν με σαφήνεια και να εξεταστούν άμεσα οι αναγκαίες λύσεις. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η διατήρηση μιας κατάστασης στην οποία οι εργαζόμενοι παραμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, ενώ υπάρχει ήδη υποδομή που προορίζεται να τους προστατεύει.

Δεν ζητάμε προνόμια. Απαιτούμε τον στοιχειώδη σεβασμό προς την εργασία μας, την ασφάλειά μας και τα χρήματα των φορολογουμένων.

Σας καλούμε, συνεπώς, να επανεξετάσετε άμεσα την απαγόρευση χρήσης του οικίσκου και να συμβάλετε στην εξεύρεση μιας σαφούς, νόμιμης και πρακτικά εφαρμόσιμης λύσης, ώστε να πάψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Η ανοχή των εργαζομένων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αποδοχή. Η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια στην εργασία είναι ζητήματα που απαιτούν ουσιαστικές απαντήσεις και όχι την αδικαιολόγητη διαιώνιση μιας εκκρεμότητας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την επανεξέταση του ζητήματος.

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΙΤΒΕ



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies