ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.4°CΣχεδόν αίθριος71% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ο άνθρακας χωρίζει, η Κίνα ενώνει

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 38



Η πρώτη μεγάλη μάχη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκίνησε την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ξέσπασε στη διάρκεια των συνομιλιών για τις τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα με το Politico, έξι χώρες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην ΕΕ για νέα αναβολή της δεύτερης φάσης του καθεστώτος τιμολόγησης του άνθρακα της ένωσης.Αυτή η Σύνοδος είχε ως στόχο να φέρει την ένωση πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό.

Πάντως, οι ηγέτες θα συζητήσουν τα πάντα, από την ενέργεια και το εμπόριο με την Κίνα έως την Ουκρανία, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη μετανάστευση.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό παραμένει μια δοκιμασία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Οι συζητήσεις της Πέμπτης είχαν αρχίσει με την ανταγωνιστικότητα, πριν προχωρήσουν στις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

Οι ηγέτες συζήτησαν στη συνέχεια για την Κίνα και τις εκκλήσεις για ισχυρότερες εμπορικές άμυνες και θα ακολουθήσει η αναθεωρημένη πρόταση προϋπολογισμού της Ιρλανδίας το απόγευμα.

Το μείζον εμπορικό ζήτημα: Η Κίνα Ειδικότερα, μετά τη συζήτησή τους για τις υψηλές τιμές ενέργειας, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθισαν σε γεύμα αφιερωμένο στο αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το έλλειμμα, το οποίο πρόκειται να φτάσει το αστρονομικό ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, έχει συνδεθεί με απώλειες θέσεων εργασίας, κλείσιμο εργοστασίων και βιομηχανική παρακμή, την οποία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει χαρακτηρίσει ως το «Κινεζικό Σοκ 2.0».

Οι αριθμοί είναι τόσο ανησυχητικοί που οι ηγέτες της ΕΕ έχουν εγκαταλείψει τις μακροχρόνιες διαφορές τους και έχουν συνασποστεί σε ένα κοινό μέτωπο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι Βρυξέλλες κατάφεραν να εξασφαλίσουν προκαταρκτικές παραχωρήσεις από το Πεκίνο σε τρεις τομείς: υβριδικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, σπάνιες γαίες και μόνιμοι μαγνήτες, καθώς και πρόσβαση στην αγορά για ευρωπαϊκές εταιρείες.

Αξιωμα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 13.4 °C · 71%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies