ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.7°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Έκθεση του ΟΟΣΑ: Το «μυστικό» του 1% - Πώς ένα ανεπαίσθητο ποσοστό θα μπορούσε να μειώσει την παιδική φτώχεια

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 41



Παρά την κατακόρυφη αύξηση των κοινωνικών κονδυλίων παγκοσμίως, η παιδική φτώχεια επιμένει, καθώς οι οικογένειες λαμβάνουν τελικά… ψίχουλα.

Σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, οι κοινωνικές δαπάνες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά το μερίδιο που κατευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά παραμένει κάτω από το 10% του συνόλου.Πάντως, η λύση δεν κρύβεται στο να τυπώσουμε κι άλλο χρήμα, αλλά στο να αλλάξουμε στρατηγική.

Σύμφωνα με τη νέα, έκθεση του ΟΟΣΑ μια ανεπαίσθητη μετακίνηση των δαπανών κατά μόλις 1% προς την προσχολική εκπαίδευση θα μπορούσε να κάνει ένα απίστευτο «θαύμα»: να εκτοξεύσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά 50% και ταυτόχρονα να σώσει τα δημόσια ταμεία από μελλοντικά βάρη.

Υψηλότερες αποδόσεις από τις αλλαγές στο μείγμα πολιτικών λέει ο ΟΟΣΑ Στη νέα του έκθεση με τίτλο «Καλύτερες δαπάνες για τα παιδιά μέσω της κοινωνικής πολιτικής» ο ΟΟΣΑ εφαρμόζει ένα πλαίσιο σχέσης ποιότητας-τιμής για να αξιολογήσει πώς το επίπεδο, η κατανομή και ο προγραμματισμός των κοινωνικών δαπανών επηρεάζουν την παιδική φτώχεια, την υλική στέρηση, την εκπαίδευση και την υγεία, ενώ παράλληλα έχει θέσει υπό διερεύνηση τις επιπτώσεις στις μακροπρόθεσμες δημόσιες δαπάνες.

Η έκθεση τονίζει ότι εάν οι κοινωνικές δαπάνες συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ιστορικό τους ρυθμό, η παιδική φτώχεια θα μπορούσε να μειωθεί κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα την επόμενη δεκαετία.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ακόμα τονίζει ότι μπορούν να σημειώσουν την αναμενόμενη επίτευξη μεγαλύτερα οφέλη εάν οι κυβερνήσεις κατευθύνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υποστήριξη των γονέων για την εύρεση εργασίας, παρέχοντας επαρκή προστασία εισοδήματος και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, τονίζει ότι η επένδυση στα παιδιά είναι μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες που μπορούν να αναλάβουν οι κυβερνήσεις για να χτίσουν ένα ισχυρότερο μέλλον.

Λέει ότι οι περισσότερες δαπάνες μπορούν να βοηθήσουν, αλλά οι καλύτερες δαπάνες μπορούν να έχουν πολύ μ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 16.7 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies