Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει την έρευνα για τη φερόμενη απόπειρα επίθεσης στην αεροπορική βάση της RAF στο Φέρφορντ, στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε «κανένας εκρηκτικός μηχανισμός» στα βαν, αλλά μόνο «μια ποσότητα πετρελαίου».
Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Βρετανία, Λόρενς Τέιλορ, δήλωσε ότι τα οχήματα ερευνήθηκαν εξονυχιστικά «με τη βοήθεια στρατιωτικών μέσων και ειδικών της αστυνομίας».
Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δεν βρέθηκε κανένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός».
Πάντως, είπε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες καυσίμων.‘Quantity of petrol’ but no explosives found in three vehicles near RAF Fairford https://t.co/55ZsOW1aKE — BBC News (UK) (@BBCNews) September 29, 2026 Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επίσης πραγματοποίησε έρευνες σε κατοικίες στο Λονδίνο, από το οποίο κατάγονταν οι 5 συλληφθέντες.
Αποτελεί 5 άνδρες έως 25 χρόνων, που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, έπειτα από την ανάκριση.
Σταματούν οι έρευνες Πλέον, έπειτα από την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής, η ζώνη των ερευνών γύρω από την αεροπορική βάση RAF Fairford, που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις, έχει περιοριστεί.
Από αύριο Τετάρτη αναμένεται ότι οι έρευνες θα τερματιστούν.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μίλησε και για την αποφυλάκιση των υπόπτων, που προκάλεσε την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.
🚨 BREAKING: Counter Terror Police says a “quantity of petrol” was recovered from the vans near RAF Fairford “We can confirm that no improvised explosive devices were found” pic.twitter.com/Sh4KNyJ5v6 — Politics UK (@PolitlcsUK) September 29, 2026 «Κατανοώ για ποιον λόγο αυτή η εξέλιξη αιφνιδίασε πολλούς», είπε.
«Αλλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι επρόκειτο για μια απόφαση των ερευνητικών αρχών, η οποία βασίζεται στην εμπειρία των αρχών επιβολής του νόμου», είπε επίσης ο Λόρενς Τέιλορ.
Επιπλέον, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακο...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































