ΚΑΙΡΟΣ · LIVE28.5°CΣχεδόν αίθριος48% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μπλακ άουτ, ελλείψεις, ακρίβεια και φτώχεια - Ο κλοιός του Τραμπ σφίγγει την Κούβα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 35



Παρά τις τραγικές ελλείψεις έπειτα από επτά μήνες πετρελαϊκού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ -συν το πολυετές αμερικανικό εμπάργκο και τις αυξανόμενες κυρώσεις- η κομμουνιστική κυβέρνηση στην Κούβα είχε δεσμευτεί: η νέα σχολική χρονιά θα άρχιζε κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπερ και εγένετο, παρά την ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη νησιωτική χώρα των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων, με ασταθή ηλεκτροδότηση και προβλήματα στις μετακινήσεις εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.Η υπουργός Παιδείας, Νάιμα Τρουχίγιο Μπαρέτο, παραδέχτηκε ωστόσο ότι η επιστροφή περίπου 1,5 εκατομμυρίων μαθητών στις σχολικές αίθουσες είναι μια «πρόκληση», δεδομένων των κλιμακούμενων αντιξοοτήτων.

Χαρακτήρισε «ηρωική πράξη» την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, δήλωσε ότι το σύστημα θα γίνει «αξιοπρεπές και βιώσιμο» σε συνάρτηση με τις δυνατότητες κάθε σχολείου και κοινότητας.

Πρόκειται ταυτόχρονα για διαβεβαίωση συνέχειας και ομολογία αδυναμίας.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η επίσημη υπόσχεση πλέον είναι προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Αυτό άλλωστε συνέβη με την προηγούμενη σχολική χρονιά, που ολοκληρώθηκε έναν μήνα πιο νωρίς, τον περασμένο Ιούνιο, καθώς οι κρίσεις γίνονται αλυσιδωτές πλέον στην Κούβα.

Ως προς το νέο ακαδημαϊκό έτος, ο προγραμματισμός έχει ως άξονα τα προβλήματα στις μετακινήσεις και στο ρεύμα, τον τοπικό αυτοσχεδιασμό και πρωτοβουλίες ιδιωτών για την κάλυψη των σχολικών γευμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει ευελιξία στα ωράρια και «ελαστικότητα» στις απουσίες μαθητών, στις καθυστερημένες προσελεύσεις και στις παρουσίες χωρίς σχολικές στολές, καθώς οι διακοπές ρεύματος έβαλαν φρένο στην παραγωγή τους.

Το κράτος, εν τω μεταξύ, βασίζεται σε φοιτητές πανεπιστημίου και συνταξιούχους για την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων σε δασκάλους και  και καθηγητές, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εγκαταλείψει το χαμηλόμισθο επάγγελμα ή τη χώρα.

Τα πανεπιστήμια συνεχίζουν με ένα συνδυασμό φυσικής παρουσίας και εξ απο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 28.5 °C · 48%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies