ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.2°CΝεφώσεις63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΗΠΑ: Το δίκτυο ABC, ιδιοκτησίας της Disney, κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 167



Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ιδιοκτησίας του ομίλου της Disney, κατέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών FCC.

Τους κατηγορεί ότι πλήττουν την ελευθερία του λόγου απειλώντας να ακυρώσουν τις άδειες μετάδοσης.

Το ABC, στην αγωγή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι διεξάγει «εκστρατεία αντιποίνων εναντίον του ABC για έναν και μοναδικό λόγο: δεν συμφωνούν με όσα μεταδίδει το ABC».Οι επιθέσεις εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου, που είχαν αρχίσει λίγο έπειτα από την επιστροφή στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2025, «εντείνονται», σημειώνει.

Φθάνοντας πλέον ακόμα και σε «ρητές απαιτήσεις να στερηθεί το ABC τις άδειες μετάδοσής του εξαιτίας όσων λέγονται σε αυτό», υποστηρίζεται στην αγωγή.

Disney’s ABC has filed a First Amendment lawsuit against the Federal Communications Commission (FCC).

ABC’s lawyers claim the Trump administration has “attacked ABC’s speech” on multiple occasions, including “the stories its journalists report and the viewpoints its network… pic.twitter.com/D7OA2PkSdi — Variety (@Variety) August 18, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το ABC επικαλείται ως αποδεικτικό στοιχείο το αίτημα της FCC προς τα τηλεοπτικά δίκτυα που υπάγονται στον όμιλο Disney να υποβάλουν τις αιτήσεις ανανέωσης αδειών τους πιο νωρίς από το αρχικά προγραμματισμένο.

Αυτό συνέβη έπειτα από την απαίτηση του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ για την απομάκρυνση του παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, καθώς θεωρούν το χιούμορ εις βάρος τους προσβλητικό.

«Αντιμέτωποι με αυτήν την υπαρξιακή απειλή, οι ενάγοντες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ζητήσουν από τη δικαστική εξουσία να αποκαταστήσει τη ζημία που έχουν υποστεί από τα κατάφωρα αντίποινα της κυβέρνησης σε βάρος της ελευθερίας της έκφρασής τους, η οποία κατοχυρώνεται από την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος», τονίζει στην αγωγή το δίκτυο ABC.

Disney...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 17.2 °C · 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies