ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.7°CΝεφώσεις49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Άφαντος ηγέτης, οικονομία στα «σχοινιά» - Γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για το καθεστώς του Ιράν

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 127



«Από κλοπή σε κλοπή υπάρχει μεγάλη διαφορά», έγραφε τις προάλλες η Jahan-e Sanat, οικονομική εφημερίδα στο Ιράν.

Με έδρα την Τεχεράνη, μέσες-άκρες απηχεί τους μετριοπαθείς κύκλους της χώρας.Κάποιος -αναφέρει ως παράδειγμα- λαμβάνει επιδοτήσεις για να εισάγει φάρμακα, αλλά «τα ξοδεύει για να αγοράσει μια σύγχρονη βίλα στην Ευρώπη».

«Ένας άλλος εισπράττει τα έσοδα της χώρας σε συνάλλαγμα για την ανάπτυξή της και την ευημερία του λαού, αλλά τελικά τα μοιράζει στον στενό του κύκλο», συμπληρώνει δηκτικά.

Κι έπειτα, «υπάρχουν εκείνοι που κλέβουν απλά και μόνο για να γεμίσουν το άδειο τους στομάχι».

Μπορεί να είναι ένα κουτί τυρί, ένα καρβέλι ψωμί ή λίγα βασικά τρόφιμα, αναφέρει.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Επικαλούμενο υπάλληλο αλυσίδας σούπερ μάρκετ, το άρθρο περιγράφει περιπτώσεις Ιρανών που καταφεύγουν σε κλοπές τροφίμων από καταστήματα ή τα καταναλώνουν επί τόπου «εξαιτίας της απόλυτης φτώχειας».

Χωρίς να καθορίζει την κλίμακα του φαινομένου, η ιρανική εφημερίδα παραθέτει ειδικούς που «αναφέρουν ότι η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης δεν έχει απλώς συρρικνώσει τις μερίδες στο τραπέζι των νοικοκυριών».

«Έχει επηρεάσει και τη συμπεριφορά της κοινωνίας».

Παράταιρα οικείες, οι περιγραφές σχετίζονται με μια χώρα σε πόλεμο εδώ και πάνω από 5 μήνες, υπό θεοκρατικό καθεστώς και υπό τον κλοιό διαδοχικών αμερικανικών, ευρωπαϊκών και διεθνών κυρώσεων εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, με ανάπαυλα μια τριετή χαλάρωση στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Σήμερα, εν μέσω μιας κατάστασης ούτε πολέμου, ούτε ειρήνης με τις ΗΠΑ, οι εικόνες των πολύνεκρων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν στις αρχές της χρονιάς, με θρυαλλίδα την οικονομία, παραμένουν νωπές.

Και για τους Ιρανούς, και για το καθεστώς, το οποίο -κόντρα στην αμερικανοϊσραηλινή στρατιωτική επέμβαση- όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει ενισχύσει τους σκληροπυρηνικούς.

Πόλεμος και φτωχοποίηση «Ο εχθρός ασκεί πίεση στα πλαίσια προσπάθειας να επιφέρει τον λαό σε διαμαρτυρίες», τόνισε στις αρχ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 17.7 °C · 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies