Επίθεση στις ΗΠΑ και στον πετρελαϊκό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα, έκανε ο πρόεδρός της, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Είπε ότι το εμπάργκο πετρελαίου και οι αμείλικτες κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ, είναι «πολιτική γενοκτονία».
Σε ομιλία του, με αφορμή τα 73 χρόνια από την πρώτη επίθεση των επαναστατών του Φιντέλ Κάστρο στα στρατεύματα του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα το 1953 (Ημέρα της Επανάστασης), ο Ντίας-Κανέλ αναφέρθηκε σε πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Εκεί οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κούβα για διείσδυση στην αμερικανική κυβέρνηση και για υποστήριξη ενός «πρωτοφανούς κύματος αριστερής τρομοκρατίας σε αμερικανικό έδαφος».«Αποδιοπομπαίος τράγος» «Κατηγορώντας την Κούβα, δεν ψάχνουν απλώς έναν αποδιοπομπαίο τράγο, έναν εξωτερικό παράγοντα.
Ψάχνουν κάποιον να κατηγορήσουν για τις διαμαρτυρίες εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από μια οικονομία που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
«Ψάχνουν μια νέα δικαιολογία για να διατηρήσουν την πολιτική γενοκτονία εναντίον της Κούβας».
Στην ομιλία του, ο Ντίας-Κανέλ ζήτησε τον τερματισμό των κυρώσεων και του πετρελαϊκού αποκλεισμού.
Ακόμα, ευχαρίστησε τις διεθνείς ομάδες που έχουν στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες στο νησί.
«Αφήστε μας να ζήσουμε ειρηνικά» «Αφήστε την Κούβα να ζήσει ειρηνικά, και αφήστε επίσης τον ευγενικότερο αμερικανικό λαό, ο οποίος έχει αγωνιστεί ιστορικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων λαών, χωρίς να αναμένει αναγνώριση και αντιμετωπίζοντας συχνά διωγμούς, φυλακίσεις και κινδύνους για τη ζωή του, να ζήσει ειρηνικά», είπε.
«Η Κούβα δεν αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε για καμία άλλη χώρα στον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρός της.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η ένταση ανάμεσα στην Κούβα και τις ΗΠΑ αυξάνεται, καθώς το πετρελαϊκό εμπάργκο και οι διευρυμένες κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ έχουν επιδεινώσει τη χειρότερη οικονομική κρίση της Κούβας εδώ και δεκαετίες.
Αιτία, το γεγ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































