ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.9°CΣχεδόν αίθριος49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γιατί το πετρέλαιο δεν έφτασε τα 200 δολάρια

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 178



Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ενεπλάκησαν σε πολεμική σύγκρουση με το Ιράν στα τέλη Φεβρουαρίου, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούσαν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να εκτιναχθεί ακόμα και στα 150 ή στα 200 δολάρια το βαρέλι.

Το βασικό σενάριο ήταν ότι η κρίση στα Στενά του Ορμούζ θα έθετε εκτός αγοράς σημαντικό μέρος της παγκόσμιας προσφοράς, προκαλώντας σοβαρό ενεργειακό σοκ.

Οι προβλέψεις για το πετρέλαιο διαψεύσθηκαν Πάντως, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του το Reuters, οι εξελίξεις ακολούθησαν διαφορετική πορεία.

Το Brent έφθασε έως τα 126 δολάρια το βαρέλι, αρκετά χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 147 δολαρίων του 2008, ενώ έπειτα από την προσωρινή αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών τον Ιούνιο οι τιμές υποχώρησαν ακόμα και στα επίπεδα των 70 δολαρίων.

Και οι λόγοι είναι οι εξής πέντε:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) 1.      Η Κίνα μείωσε τη ζήτηση Ο σημαντικότερος παράγοντας που περιόρισε την άνοδο των τιμών ήταν η υποχώρηση της κινεζικής ζήτησης.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, περιόρισε τις εισαγωγές αργού στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν δεκαετίας.

Την ίδια στιγμή μειώθηκαν οι εξαγωγές καυσίμων, αυξήθηκε η χρήση ηλεκτρικών ταξί αντί ιδιωτικών αυτοκινήτων και περιορίστηκε η κατανάλωση πρώτων υλών από τη βιομηχανία πετροχημικών.

2.      Οι ΗΠΑ αύξηση την παραγωγή Την πίεση στην αγορά απορρόφησε και η αυξημένη παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αμερικανική παραγωγή αργού έφθασε τον Απρίλιο σε ιστορικό υψηλό 13,93 εκατ.

βαρελιών ημερησίως, ενώ η Ουάσιγκτον διοχέτευσε επιπλέον ποσότητες από το Στρατηγικό Πετρελαϊκό Απόθεμα, συμμετέχοντας σε συντονισμένη απελευθέρωση 400 εκατ.

βαρελιών υπό τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Η πρόσθετη αυτή προσφορά λειτούργησε ως αντίβαρο στις απώλειες που επέφερε η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); 3.      Οι αγορές δεν ακολούθησαν τον πανικό Σ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 20.9 °C · 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies