Κοζάνη: Βρέθηκαν οστά και υπολείμματα βυζαντινών αγγείων κατά την ανακατασκευή πλατείας Ημερομηνία:
Σήμερα 16/7/2026, 15:44 - Εμφανίσεις: 27
Υπολείμματα οστών και θραύσματα από αγγεία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανακατασκευής της πλατείας Αλώνια στην Κοζάνη.
Όπως προκύπτει από στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, από μια πρώτη εκτίμηση τα όστρακα, δηλαδή θραύσματα αρχαίων αγγείων που εντοπίστηκαν σε μια πλευρά της πλατείας κι όχι σε μεγάλο βάθος, χρονολογούνται από τη βυζαντινή εποχή.
Επισημαίνεται ότι στην ίδια περιοχή, προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και στη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης αγωγού αποχέτευσης, εντοπίστηκαν υπολείμματα βυζαντινών τάφων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Για την Αρχαιολογική Υπηρεσία το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό και γι’ αυτό υπήρχε εξαρχής παρουσία αρχαιολόγου στις εργασίες ανακατασκευής της πλατείας.
Όπως προκύπτει από το ΑΠΕ, οι εργασίες που πραγματοποιεί ο δήμος Κοζάνης, μέσω αναδόχου του έργου, συνεχίζονται κανονικά, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο που εντοπίστηκαν τα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν σε μικρή σωστική ανασκαφή, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος σε αυτά τα περιστατικά.