ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23.1°CΣχεδόν αίθριος43% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ - Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 114



Σταδιακή υποχώρηση του ρόλου της επιστημονικής μετεωρολογικής ανάλυσης προς όφελος μιας σχεδόν αυτόματης αναπαραγωγής έτοιμων προϊόντων αριθμητικών μοντέλων, καταγγέλλει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της ΕΜΥ να μη δημοσιεύει πλέον στοιχεία για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σε εβδομαδιαία βάση.

«Η ΕΜΥ δεν θα μπορούσε να περιορίζεται στον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στον πολίτη και σε μια ‘μηχανή καιρού’» Ο κ.

Κολυδάς με τη δημόσια παρέμβασή του εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την κατεύθυνση που, όπως υποστηρίζει, ακολουθεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο ίδιος τονίζει ότι στην καθημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει την εμφάνισή του πλέον σύνδεσμος που «υποτίθεται ότι παραπέμπει σε χάρτες πρόγνωσης των επόμενων ημερών».

Πάντως, ο κ.

Κολυδάς επισημαίνει ότι ο εν λόγω σύνδεσμος δεν λειτουργεί.

«Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο τεχνικό.

Είναι βαθύτερο και πολύ πιο σοβαρό.

Αυτό που διακρίνεται πλέον είναι μια σταδιακή υποχώρηση του ρόλου της επιστημονικής μετεωρολογικής ανάλυσης και της ανθρώπινης παρέμβασης, προς όφελος μιας σχεδόν αυτόματης αναπαραγωγής έτοιμων προϊόντων αριθμητικών μοντέλων.

Αν αυτή είναι η κατεύθυνση, τότε πρέπει να ειπωθεί καθαρά και δημόσια», τονίζει χαρακτηριστικά.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Εν συνεχεία, ο έγκριτος μετεωρολόγος υπογραμμίζει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν θα μπορούσε να περιορίζεται στον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στον πολίτη και σε μια «μηχανή καιρού».

Ο πολίτης, όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν χρειάζεται απλώς έναν σύνδεσμο προς έναν έτοιμο χάρτη μοντέλου, καθώς αυτό θα μπορούσε να το βρει μόνος του σε δεκάδες ιστοσελίδες και εφαρμογές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Γιατί είναι σημαντική η εβδομαδιαία πρόγνωση της ΕΜΥ Όπως σημειώνει ο κ.

Κολυδάς, οι πληροφορίες αυτές έχουν ιδ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 23.1 °C · 43%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies