Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών - Προγνωστικά στοιχεία για έξι μεγάλες πόλεις Ημερομηνία:
Σήμερα 7/7/2026, 12:44 - Εμφανίσεις: 16
Πιο ζεστός αναμένεται ο καιρός από τις 11 -12 Ιουλίου και μετά, με νέα άνοδο του υδραργύρου σε συνέχεια της πρόσκαιρης υποχώρησης ή συγκράτησης της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά.
Στο σχετικό άρθρο που συνοδεύει την ανάρτηση αναλύεται η μεσοπρόθεσμη προοπτική του καιρού σε έξι μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Καβάλα και Ηράκλειο.
Η τάση δεν έχει παντού την ίδια ένταση, ενώ η άνοδος φαίνεται πιθανότερη στη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ηπιότερη στην Πάτρα και την Καβάλα και πιο συγκρατημένη στο Ηράκλειο.
Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί το πιθανότερο σενάριο, αλλά δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί ακόμα ούτε η ακριβής ένταση ούτε η διάρκειά της, διευκρινίζει ο κ.
Κολυδάς.
Οι πιθανότητες αξιόλογης βροχής παραμένουν γενικά χαμηλές, προσθέτει ο ίδιος, ενώ σε προηγούμενη ανάρτησή του διευκρινίζει ότι τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δεν δικαιολογούν, προς το παρόν, σενάρια για επικείμενο ακραίο καύσωνα στην Αθήνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Προς το παρόν, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δεν δικαιολογούν σενάρια για ακραίο καύσωνα στην Αθήνα Καιρός: Τα προγνωστικά στοιχεία για τις έξι μεγάλες πόλεις Όπως προκύπτει από όσα τονίζει ο κ.
Κολυδάς, στην Αθήνα η θερμοκρασία παρουσιάζει αρχικά μικρή υποχώρηση, με τις μέγιστες τιμές να κινούνται περίπου στους 31-32°C γύρω στις 9-10 Ιουλίου.
Η εικόνα αλλάζει το επόμενο διήμερο, από τις 11-12 του μήνα, με σαφή άνοδο και τις μέσες εκτιμήσεις των ensemble να επανέρχονται περίπου στους 35°C.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στο τέλος του δεκαημέρου, το ευρωπαϊκό προγνωστικό σύστημα ECMWF ENS κρατά θερμότερο σενάριο από το αμερικανικό προγνωστικό σύστημα GEFS, ενώ η αυξανόμενη διασπορά αφήνει ανοιχτό και πιθανότητα υψηλότερων τιμών.
Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια μικρή κάμψη της θερμοκρασίας στις 9-10 Ιουλίου ...