Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13.5 °C 28%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αργεντινή: «Έφυγε» η Τάτι Αλμέιδα, εμβληματική μορφή του κινήματος ενάντια στη δικτατορία - «Μητέρες της πλατείας Μαΐου»
Ημερομηνία: Σήμερα 15/6/2026, 12:00 - Εμφανίσεις: 20



Η Τάτι Αλμέιδα, φιγούρα ταυτισμένη με τους αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αργεντινή, τις μάχες που έδωσε όταν ήταν επικεφαλής του συλλόγου Madres de Plaza de Mayo, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 95 χρόνων, ανακοίνωσε η οργάνωσή της.

«Με βαθιά λύπη πρέπει να αναφερθούμε σε αυτή τη θλιβερή είδηση: η αγαπημένη μας Τάτι Αλμέιδα, η πρόεδρος των Μητέρων της Πλατείας του Μαΐου (…) μας άφησε», σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, γέννημα της οργής γυναικών τα παιδιά των οποίων είχαν εξαφανιστεί τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή.

«Σ’ ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε, να αντιστεκόμαστε, πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που εγκαταλείψαμε κι ότι δεν υπάρχει δύναμη μεγαλύτερη από αυτή της αγάπης», συμπλήρωσε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η Τάτι Αλμέιδα νοσηλευόταν για τρεις εβδομάδες στο Μπουένος Άιρες.

Η σορός της θα εκτεθεί σήμερα στο συνοικία Όνσε, στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η ιστορία της Αλμέιδα Η Τάτι –το πλήρες όνομα της οποίας ήταν Λίντια Στέλα Μερσέδες Μι Ουράνγκα– είχε γεννηθεί την 28η Ιουνίου 1930.

Εκπαιδευτικός, παντρεύτηκε το 1953 τον συνάδελφό της Χόρχε Αλμέιδα.

Απέκτησαν τρία παιδιά.

Στρατεύτηκε έπειτα από την εξαφάνιση το 1975 του γιου της Αλεχάντρο, φοιτητή ιατρικής, 20 χρόνων.

Ο νεαρός, αγωνιστής της αριστεράς, ανήκε στην οργάνωση Λαϊκός Επαναστατικός Στρατός (ERP).document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Όπως εκείνος, εκτιμάται πως κάπου 30.000 αντιφρονούντες σκοτώθηκαν από την παραστρατιωτική οργάνωση της άκρας δεξιάς «Τριπλό Α» ή από τους μηχανισμούς της στρατιωτικής δικτατορίας υπό τον ζυγό της οποίας έζησε η Αργεντινή από το 1976 ως το 1983.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η Τάτι Αλμέιδα δεν μπόρεσε να εντοπίσει ποτέ το πτώμα του Αλεχάντρο.

«Αυτή την οργή την μεταμορφώσαμε σε αγάπη, σε ειρηνικό αγώνα», δήλωνε στο Γαλλικό Π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13.5 °C 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies