Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
11.5 °C 53%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καμπανάκι Κομισιόν για τη στέγαση στην Ελλάδα: Χειροτερεύει η κατάσταση για τα νοικοκυριά
Ημερομηνία: Σήμερα 12/6/2026, 18:52 - Εμφανίσεις: 13



Τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Μαΐου, δείχνουν ότι η στέγαση ακρίβυνε σε ένα χρόνο κατά 11,6%.

Αποτελεί ρυθμό υπερδιπλάσιο από τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή (5,2%) και σχεδόν τριπλάσιο από τον ρυθμό της (ονομαστικής) αύξησης των μισθών.

Για παράδειγμα, πάλι λαμβάνοντας υπ' όψιν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α’ τρίμηνο του 2026, οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,1%, περίπου όσο η ονομαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε μια σιβυλλική όσο και σημαδιακή ανακοίνωση, που αφορά αποκλειστικά τη στέγαση.

Όπως ενημερώνει «η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη βελτίωση της ακρίβειας των εκτιμήσεων που έχουν να κάνουν με το κόστος στέγασης, είναι στη διαδικασία εμπλουτισμού του υφιστάμενου στατιστικού μοντέλου με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Έρευνα για το Εισόδημα και τις Συνθήκες Διαβίωσης των Νοικοκυριών της Χώρας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ακόμα τονίζει ότι «με αφετηρία το τρέχον έτος, η ΕΛΣΤΑΤ εισάγει ένα συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου τα νοικοκυριά θα δηλώνουν όλες τις σχετικές πληροφορίες».

Η ανακοίνωση δεν μας λέει με ποιον ακριβώς τρόπο θα εμπλουτιστεί το στατιστικό μοντέλο για το κόστος στέγασης,  ούτε ποιες θα είναι οι συμπληρωματικές ερωτήσεις που θα κληθούν να απαντήσουν τα νοικοκυριά, από το 2026 και μετά.  Επιφυλάσσεται να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα «με την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών και σε συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ορθής Πρακτικής».

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Όνειρο απατηλό η προσιτή στέγαση Σε αναμονή σαφέστερης πληροφόρησης για το πώς ακριβώς αλλάζει το μοντέλο υπολογισμού του κόστους στέγασης στην Ελλάδα, ένα είναι σίγουρο: η ακρίβεια στη στέγαση έχει σημάνει συναγερμό στις στατιστικές υπηρεσίες και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η χώρα μας εξακολουθεί να έχει μακράν το...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
11.5 °C 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies